Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Lectoraat Tactical Design
Menu Lectoraat Tactical Design
Alle lectoraten   Jeroen van den Eijnde

Jeroen van den Eijnde

Jeroen van den Eijnde

Jeroen van den Eijnde is opgeleid als productontwerper (ArtEZ) en designhistoricus (Universiteit Leiden).

Sinds 1994 publiceert hij artikelen en boeken over design in het algemeen en over ontwerponderwijs in het bijzonder. In 2015 promoveerde hij op zijn onderzoek Het huis van IK. Ideologie en theorie in het Nederlandse vormgevingsonderwijs.

Van den Eijnde is werkzaam geweest voor diverse lectoraten van ArtEZ. Voor het lectoraat Kunst, Cultuur & Economie initieerde en leidde hij het tweejarige RAAK MKB-project Open Minds Open Sources dat tot doel had productontwerpers te verbinden aan de regionale maakindustrie. Hij stond samen met lector Mode José Teunissen aan de basis van ArtEZ Future Makers dat in het kader van de topsector Creatieve Industrie als expertisecentrum voor mode werd ontwikkeld.

 

Naast onderzoeker, is Van den Eijnde (gast)docent aan de ArtEZ-opleiding Product Design en Interior Architecture, Wageningen Universiteit & Research, Radboud Universiteit Nijmegen en aan de opleiding Design + Change van Linnaeus University in Zweden.

Als adviseur werkt(e) hij voor onder meer Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst (nu Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Raad voor Cultuur. Hij  is medeoprichter en oud-bestuurder van Ontwerp Platform Arnhem. Van den Eijnde is momenteel lid van de programmaraad CLICKNL, het kennis- en innovatienetwerk van de topsector Creatieve Industrie, kernlid van Network Applied Design Research, lid programmaraad Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur van Het Nieuwe Instituut en regionale matchmaker voor het nieuwe SIA-programma GO Creatieve Industrie.