Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Afstudeerwerk DBKV: dit is waarom ik maak wat ik maak?

  • Docentopleidingen

Sarah Doorduin heeft de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gedaan en in een video legt ze uit welke ervaringen tijdens de opleiding haar afstudeerwerk hebben beïnvloed. “Mijn werk gaat over het kunnen verantwoorden van je werk, dus daarover kunnen vertellen en het kunnen uitleggen”

Afstudeerwerk DBKV: dit is waarom ik maak wat ik maak?

In de video horen we geluidsopnames die Sarah heeft gemaakt. Ze legt uit: “Ik had het idee dat ik me de hele tijd moest verantwoorden voor wat ik aan het doen was. Ik zag mezelf heel lang als slechte verteller. Ik heb dat dan ook verwerkt in de geluidsopnames die ik ben gaan maken. Ik merkte dat dat me heel erg in de weg stond, ook bij het verantwoorden van mijn werk.”

Haar afstudeerwerk gaat over het kunnen verantwoorden van je werk: daarover kunnen vertellen, dat kunnen uitleggen en hoe belangrijk dat is als je wilt afstuderen. “Kijk maar naar me. En zie mij maar met al mijn kwetsbaarheden. Ik denk dat mijn werk daar ook wel over gaat. Dat is ook waarom ik maak wat ik maak,” zegt Sarah.

Tijdens de bachelor Docent Beeldende Kunst & Vormgeving in Arnhem ontwikkel je een brede basis in kunst, design, theorie en educatie. Je krijgt te maken met projecten, workshops, keuzevakken en specialisaties. Je leert ook in de praktijk tijdens binnen- en buitenschoolse stages. Met deze opleiding krijg je een brede lesbevoegdheid. Zo kan je nadat je afgestudeerd bent in het onderwijs werken, maar ook als maker, educator of curator.

Meer info over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving