Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten MediaMusic en Popacademie te horen tussen grote namen op Symphonic Broadway

  • Muziek

Studenten Marius Hogedorn (MediaMusic) en Sanna van Koesveld (Popacademie) zijn vrijdag 7 juli 2023 te horen op de Oude Markt in Enschede. En ze zijn in goed gezelschap. Tijdens Symphonic Broadway treden de solisten Francis van Broekhuizen, Jamai Loman, Leona Philippo en Tessa Sunniva van Tol op.

Studenten MediaMusic en Popacademie te horen tussen grote namen op Symphonic Broadway

Phion, het Wilmink Theater en Stichting Enschede Promotie organiseren in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium in Enschede, jaarlijks een groots openluchtconcert op de Oude markt in Enschede onder de titel Symphonic Broadway. Grote solisten zingen beroemde songs uit het Broadway-musical repertoire, begeleid door Phion in symfonische bezetting. Het concert wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Pitch voor conservatoriumstudenten

Het ArtEZ Conservatorium schreef een wedstrijd uit waarin studenten uitgenodigd werken om op verschillende manieren een bijdrage te leveren aan het evenement. Er was een pitch voor een compositieopdracht en een auditie voor een vocaal gastoptreden.

Marius Hogedorn

De jury voor de compositieopdracht bestond uit Joris Nassenstein (Phion) en Daniel Janssen (Wilmink Theater Enschede). Zij kozen de compositie van student Marius Hagedoorn, die binnen de opleiding MediaMusic studeert aan het profiel Composer for Film, Games & Media. De Jury over Marius’ compositie: “Geweldig stuk, steekt met compositorische kwaliteit ruim boven de andere inzendingen uit, die overigens bijna allen van hoog niveau zijn. Geweldig hoe zij allen met de sound van broadway aan de gang zijn gegaan.”

Sanna van Koesveld

Sanna van Koesveld won de auditie voor het vocale gastoptreden. Sanna is derdejaars student aan de Popacademie. De jury hiervoor werd gevormd door Joris Nassenstein (Phion), Daniel Janssen en Bernie Meems (Wilmink Theater Enschede).

Meer info