Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
MediaMusic
Menu MediaMusic

Composer for Film, Games & Media

Composer for Film, Games & Media

Je leert componeren, arrangeren en orkestreren voor film & games. Dat kan met behulp van grote orkesten, maar ook een enkel instrument of de computer behoort tot je mogelijkheden. De sound design wordt gebruikt voor films, games en andere media.

Star Trek - Infinite Space from BOOM Library on Vimeo.

Film en Games

De kracht van de muziek bij films en games zit in het gevoel voor spanning. Daarom krijg je het vak storytelling via muziek. De spanningsboog van het verhaal moet ook terug te horen zijn in de muziek, die de diverse emoties van de beelden en de verhaallijn volgt. Tegelijkertijd moet je muziek ook bij iedere kleine scene passen. Vandaar dat je scènes moet kunnen analyseren en de beeldtaal van de regisseur moet kunnen vertalen naar passende muziek.

Games

Je leert en gebruikt de nieuwste audiotechnologie en game-engines om de hoogst haalbare adaptiviteit en immersion te bereiken.

Opdrachten en projecten voer je uit met live musici en/of digitale middelen. Hierbij werk je samen met studenten van de andere conservatoriumopleidingen zoals de Popacademie, Klassieke Muziek en Jazz & Pop. Ook kun je samenwerken met grote orkesten als Phion.