Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Gespot: ArtEZ’ partner Orkest De Erepijs brengt nieuwe muziek van o.a. Vanessa Lann ten gehore in museumtour

  • Muziek

Op 15 juni 2023 besteedde de Volkskrant aandacht aan de dag van de Componist (17 juni 2023). Dat deed het dagblad met een artikel over de Museumtour van ArtEZ' partner Orkest de Ereprijs. In deze museumtour brengt het orkest werk van nieuwe componisten ten gehore, onder andere van Vanessa Lann, het hoofd van de opleiding Composition for Film and Theatre van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

Gespot: ArtEZ’ partner Orkest De Erepijs brengt nieuwe muziek van o.a. Vanessa Lann ten gehore in museumtour

Het artikel in de Volkskrant beschrijft een middag waarop Orkest de Ereprijs het stuk Distant Trinity repeteert. Het stuk werd gecomponeerd door Vanessa Lann, een van Nederlands bekendste componisten en hoofd van de opleiding Composition for Film & Theatre. Het stuk is gebaseerd op een middeleeuws houtsculptuur.

Levende componisten

Orkest De Ereprijs noemt zichzelf 'Instrument voor levende componisten', een orkest dat actuele muziek speelt, van hedendaagse componisten. In de Volkskrant benoemt trompettist Sjoerd Pauw de samenwerking met compositiestudenten van het ArtEZ Conservatorium, vanuit de opleidingen Composition for Film and Theatre en Klassieke muziek: "We werken bijvoorbeeld samen in filmmuziek, of in het ChoCo-project, dat staat voor ‘choreografie en compositie". 

Museumtour

Met de compositie van Vanessa Lann en vijf andere composities gaat het orkest vanaf zaterdag 17 juni op tournee langs zes verschillende musea in Nederland. Zes componisten hebben in opdracht van het orkest elk een werk gemaakt op basis van een stuk uit de vaste collectie van het museum.

Meer info?