Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ChoCo: studenten dans en muziek maken adembenemende voorstelling

  • Muziek
  • Dans

ChoCo… wie denkt dat dit verhaal over chocolade gaat: think again! ChoCo staat voor Choreografie en Compositie. Deze twee kunstdisciplines ontmoeten elkaar in een project waarin studenten van de Academie voor Theater & Dans en het Conservatorium met elkaar samenwerken.

ChoCo: studenten dans en muziek maken adembenemende voorstelling

Choreografie en compositie

Studenten van de opleidingen Dance Artist, Klassieke Muziek en Composition for Film and Theatre bundelen twee weken lang hun krachten om samen adembenemende voorstellingen te maken. De muziek, geschreven door studenten van Composition for Film and Theatre en Klassieke Muziek, komt tot leven met choreografieën van derdejaars Dance Artist-studenten en dansuitvoeringen van eerste- en tweedejaars Dance Artist-studenten:

Het gaat allemaal om communicatie en checken of je op één lijn zit met elkaar. En het gaat ook om elkaar de vrijheid geven."

Nikki van Rijswijk, student Dance Artist

Orkest de Ereprijs

De muzikanten van Orkest de Ereprijs komen sinds jaar en dag naar ArtEZ om live de muziek te spelen bij de eindvoorstellingen. Het is een prachtige kers op de taart voor de componisten van het Conservatorium.

Mij gaat het om de ervaring die we hebben opgedaan met de choreografen en dansers. Ons leerproces nú kunnen we in de toekomst gebruiken in de filmwereld."
Tim Meyer, student Composition for Film and Theatre 

Interdisciplinair

Het ChoCo-project bestaat ongeveer 25 jaar. Het is een lange traditie die verschillende vormen heeft gehad, maar de samenwerking tussen ArtEZ Academie voor Theater & Dans in Arnhem en het Conservatorium van Arnhem en Zwolle heeft altijd centraal gestaan. Voor studenten van deze academies is dit interdisciplinaire project een zeer goede voorbereiding op het werkveld, waarin je geregeld met andere kunstvormen zult gaan samenwerken.

"De studenten zullen je altijd verrassen", vertelt Jochem Naafs, Dramaturgie-docent en Artist Research-tutor. "Ook al ken ik ze al jaren, je ziet echt dat ze nieuwe dingen uitproberen en hun eigen handtekening ontwikkelen. Hun creativiteit wordt gestimuleerd door het werken met mensen waarmee ze nog nooit hebben samengewerkt.”

Over de bacheloropleidingen

Dance Artist

Het is in deze tijd belangrijker dan ooit om als danskunstenaar stevig te staan in een dansveld dat altijd in ontwikkeling is. Bij de topleiding Dance Artist bij ArtEZ word je opgeleid tot (co-)creërende danser en maker.

Ontdek meer over Dance Artist

Composition for Film and Theatre

Eigenwijze componisten met lef voelen zich thuis bij de opleiding Composition for Film and Theatre. Werken in veel vrijheid staat centraal, net als de samenwerking met andere disciplines zoals dans en theater. De opleiding is on-campus of geheel online te volgen.

Ontdek meer over Composition for Film and Theatre

Klassieke Muziek

Natuurlijk leer je tijdens de opleiding Klassieke Muziek om je instrument tot in de puntjes te beheersen. Minstens zo belangrijk is dat je je weg in het werkveld weet te vinden. Daarom ondersteunt de opleiding je bij het ontwikkelen van alle competenties die je nodig hebt voor een bestaan als beroepsmusicus.

Ontdek meer over Klassieke Muziek