Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Workshop Grip op de toekomst

De workshop Grip op je toekomst is opgezet voor zowel de opleiding als de student. Voor meer informatie en aanmelden, neem dan contact op met Jessica de Jaeger.

Workshop Grip op de toekomst

Ondernemerschap is het omzetten van ideeën in daden en het omvat veel meer dan alleen financiën

We hebben deze workshop ontwikkeld om studenten inzicht te geven in de ondernemende vaardigheden die ze nodig hebben om te starten in het huidige werkveld. Na het volgen van de workshop hebben studenten:

  • Geoefend met ondernemende vaardigheden die ze nodig hebben in hun beroepspraktijk
  • Inzicht in wat ze al kunnen en wat nog te leren hebben tijdens de studie en na het afstuderen
  • Geoefend met het in eigen woorden uitdrukken over ondernemerschap

Na elke workshop koppelen we de resultaten en inzichten terug aan je opleiding. We geven inzicht in waarin studenten zich al voorbereid voelen op de beroepspraktijk en wat ze nog willen leren om met grip op de toekomst te kunnen afstuderen. Ook krijg je een beeld van wat de studenten teruggeven over wat ze op ArtEZ denken te hebben geleerd en wat ze graag zouden hebben willen leren binnen hun opleiding.

De ondernemerschapscompetenties waar studenten behoefte aan hebben worden in kaart gebracht. Daarom kun je de workshop ook goed inzetten ten behoeve van de flexibiliersing van je onderwijs.

Handig om te weten

  • Voor studenten in het 2e semester van het 3e jaar en 4e-jaarsstudenten.
  • De workshop duurt 2,5 uur
  • De workshop is gratis voor alle opleidingen van ArtEZ

De docent


Jessica de Jaeger is als projectadviseur en docent verbonden aan het ArtEZ Business Centre en geeft deze workshop. De afgelopen jaren heeft zij ondernemerschapsonderwijs ontwikkeld, geïntegreerd in het curriculum en lessen gegeven bij verschillende opleidingen binnen ArtEZ. Ze werkt als zelfstandige vanuit haar eigen praktijk waarbij zij cultureel ondernemers coacht, adviseert en begeleidt.
De workshop wordt in het Nederlands en Engels aangeboden.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

"Ik was heel onzeker over de toekomst; nu heb ik meer zelfvertrouwen dat ik mijn toekomstbeeld kan bereiken";
"Ondernemerschap is het omzetten van ideeën in daden en het omvat veel meer dan alleen financiën";
"Ik heb een beeld van de stappen die ik kan gaan zetten en wie ik daarbij kan inzetten. Ik hoef het niet alleen te doen."