Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Dans opleidingen
Dans opleidingen

Dans

De dansopleidingen van ArtEZ zijn kleinschalig, persoonlijk en sterk verankerd in het werkveld. Ze maken deel uit van een groot internationaal netwerk, waardoor je niet alleen je talent verder ontwikkelt, maar jezelf ook goed voorbereidt op de professionele praktijk. 

Dans

Waarom dans bij ArtEZ

  • De bachelor Dans en de bachelor Docent Dans zijn allebei topopleidingen volgens de Keuzegids hbo
  • Kleinschalig en persoonlijk onderwijs in een internationale en multidisciplinaire omgeving
  • Betrokken en deskundige docenten en gastdocenten met ervaring in de praktijk
  • Balance is key: vindt balans tussen intensiteit en rust en verrijk je geest
  • Overal in de maatschappij van betekenis als docent, danser, maker en/of ondernemer

Dans bij ArtEZ: dansen, maken en doceren

Van dansen je beroep maken? ArtEZ biedt twee voltijds dans-bachelors in Arnhem. Met de bachelor Dans ontwikkel je jezelf als danser én maker – en positioneer je jezelf in het werkveld van de hedendaagse dans. Wil je je lesbevoegdheid halen en ook anderen in beweging brengen als docent? Dan is de bachelor Docent Dans in Arnhem een goede keuze.

Voortrajecten en masteropleiding

Heb je danstalent en overweeg je om auditie te doen voor een van de dansopleidingen bij ArtEZ? Met een voortraject bereid je je optimaal voor. De vooropleiding Dans en de opleiding Danser Creative Temporary vormen de ideale tussenstap tussen de middelbare school en je auditie. Weet je al dat je voor de docentopleiding wilt gaan? Met de Auditieworkshop Docent Dans of het DansLAB Docent Dans traject stoom je jezelf klaar.

Wil je de volgende stap zetten in je professionele ontwikkeling? Met de master Performance Practices verdiep en ontwikkel je je artistieke activiteiten door middel van onderzoek, onder begeleiding van ervaren (gast)docenten en inspirerende tutors en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten.