Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleiding Art & Design
Menu Vooropleiding Art & Design

Programma

Programma

Het programma van de Vooropleiding Art & Design in Enschede bestaat uit 16 zaterdagen. Het lesprogramma is erop gericht je creatieve vermogen te ontwikkelen, om je in staat te stellen op basis van je talent en fascinatie een keuze voor je succesvolle toekomst te maken. Je krijgt een duidelijker beeld van wat studeren op een kunstacademie inhoudt; wat voor lessen je krijgt, wat je leert en wat er van je verwacht wordt. En we informeren je over de beroepspraktijk van ontwerpers en kunstenaars.

Onze docenten begeleiden je individueel bij het ontstaan van je eigen werk. De opdrachten en workshops refereren daarbij aan een thema of een bepaald materiaal. Je werkt aan de meest diverse opdrachten in een uitdagende en motiverende sfeer. Tijdens de vooropleiding maak je natuurlijk ook kennis met onze werkplaatsen en diverse (digitale) technieken.

De Vooropleiding start op 26 november 2022. Het is de bedoeling dat je deze dag eigen werk meeneemt voor een expositie. Daarnaast werk je die dag al aan de eerste opdracht en maak je kennis met de andere deelnemers. Wij proberen je die dag beter te leren kennen door onder meer jouw verwachtingen en doelen te onderzoeken. Op die manier hopen we jou het beste te kunnen ondersteunen in je ambitie(s).

We starten dit jaar dus na de Open Dag op 19 november. Je kunt je op die dag ook nog inschrijven!

Wil je meer informatie? Mail: akibalie@artez.nl

“Hier op de AKI vinden we dat het verschil tussen denken, zeggen en doen zo klein mogelijk zou moeten zijn. Wij zijn er enkel om je ambities aan te scherpen, je talenten te ontwikkelen en je competenties* te professionaliseren. Of dat nu met verf, fotografie, film, concepten, design, beeldhouwen, klei, hout, woorden, typografie, hartstocht of filosofie is. Autonoom denken stelt je in staat je capaciteiten met anderen te delen en tot innovatieve oplossingen te komen.”