Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Vooropleiding Dans
Eindvoorstelling vooropleiding Arnhem - Bart Grietens

Vooropleiding Dans

Eindvoorstelling vooropleiding Arnhem - Bart Grietens
  • Voortraject
  • Minimaal 1 jaar
  • Nederlands
  • Arnhem

Bij de Vooropleiding Dans van ArtEZ in Arnhem kun jij, als jonge danser vanaf groep 7, school combineren met professioneel hedendaags dansonderwijs. Zo ben jij optimaal voorbereid op een hbo-dansopleiding. 

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
Vooropleiding Dans

Waarom kiezen voor de Vooropleiding Dans in Arnhem?

Dans met school combineren

Je kunt professioneel dansonderwijs volgen en tegelijkertijd je schooldiploma’s halen.

Goed voorbereid op audities ArtEZ

Na de vooropleiding Dans ben je goed voorbereid op de audities van de ArtEZ-opleidingen Dance Artist en Docent Dans, en op de andere hbo-dansopleidingen in Nederland.

Passend bij jou

We focussen op een gezonde, natuurlijke vorming van je fysieke en mentale ontwikkeling als danser, passend bij jouw leeftijd en manier van leren.

Goede docenten

Je krijgt les van dansdocenten van ArtEZ, die goed zijn in dans en in het leren aan en begeleiden van dansers.

Beroepsmogelijkheden ontdekken

Je maakt kennis met de vele beroepsmogelijkheden in het dansvak: van uitvoerend danser tot choreograaf en van dansdocent tot dansrecensent.

Stevige basis

De vooropleiding richt zich vooral op hedendaagse dans en met de stevige basis in danstechnieken kan je je ook in andere dansstijlen verder ontwikkelen.

Combineer school met een intensieve dansopleiding

Op de middelbare school is het vaak lastig om een intensieve opleiding dans te combineren met school. Bij sommige scholen wordt het programma aangepast, waardoor dit wel goed kan. Wij werken samen met het Beekdal Lyceum in Arnhem. Deze school voor havo en vwo is een van de twaalf scholen in Nederland, waar jonge talenten een aangepast lesprogramma kunnen volgen. Hierdoor kan jij - naast alle danslessen, projecten en voorstellingen die bij de Vooropleiding Dans horen – ‘gewoon’ je schooldiploma halen.

Deze vooropleiding is ook te volgen in Enschede en Venlo. Alle vooropleidingen hebben dezelfde doelen; het ontwikkelen van jouw fysieke en mentale vaardigheden als danser, en jou voorbereiden op de (audities van) hbo-dansopleidingen:

Workshopdag Vooropleiding

De Workshopdag op zaterdag 27 januari 2024 is een mooie kans om ArtEZ dansonderwijs te leren kennen. Je krijgt les in klassieke dans, moderne dans en folklore. Daarna geven leerlingen van de Vooropleiding Dans een presentatie. De Workshopdag wordt verzorgd door docenten van de opleiding.

Meld je hier aan!