Theatre Practices

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van je artistieke activiteiten door middel van onderzoek? De Master of Theatre Practices nodigt choreografen, theatermakers, dansers, acteurs, scenografen en dramaturgen uit en biedt hun de mogelijkheid om artistieke activiteiten door middel van onderzoek, dramaturgie, en peer-sessies te verdiepen onder begeleiding van ervaren docenten en inspirerende gastdocenten en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten.

Dit is de master Theatre Practices bij ArtEZ:

  • een tweejarig, voltijds en deels op locatie praktijk-als-onderzoeksprogramma bestaande uit intensieve collectieve perioden op locatie afgewisseld met individuele onderzoeksperiodes. 
  • stelt je in staat om je artistieke onderzoek binnen de bredere context van je vakgebied een plek te geven en je bewustzijn als kunstenaar te scherpen. 
  • deels op locatie, met een uitdagende mix van colleges, onderzoeksessies, seminars, workshops, performancebezoeken, individuele ateliers en peersessies.
  • kwalitatief hoogstaand onderwijs met gerenommeerde (gast)docenten en theoretici uit het (inter)nationale professionele werkveld (o.a.) Jonathan Burrows, Lotte van den Berg, Janez Janša, Bruno Listopad, Meg Stuart, Dood Paard, Alana Jelinek, Bojana Cjevic, Ana Vujanovic en meer recentelijk, met David Weber-Krebs, Danae Theodoridou, Sarah van Lamsweerde, Ant Hampton en Zhana Ivanova.
  • wil verder gaan dan het binaire model van theorie versus praktijk en erkent en stimuleert daarom pluraliteit in artistiek onderzoek. 

Afgestudeerden verkrijgen een internationaal erkende mastertitel. Je hebt een kritische visie op de toekomst van je artistieke werkpraktijk en je kunt je duidelijk positioneren in een complexe en veranderende wereld.

Lees meer over de master Theatre Practices op de Engelse website!

 

Maker en performance: Henry Alles, Foto: Marije van den Berg
Maker en performance Mariela Nestora, foto: Pedro Manuel
Maker en performance Mariela Nestora, foto: Pedro Manuel
Maker en performance Jan Deboom, foto: Pedro Manuel
Maker en performance Katie Ward, foto: Marije van den Berg
Maker en performance Katie Ward, foto: Marije van den Berg
Maker en performance Eleni Mylona, foto: Robert Benschop