Muziektheater

Studie

Bij de vier jaar durende studie Muziektheater zijn het zelf maken, zelf ervaren, performen, regisseren en het doceren kernbegrippen.

Propedeuse en tweede jaar: bekwamen van je basistechnieken

De eerste twee jaar maak je vooral kilometers in het bekwamen van je basistechnieken in theatraal performen en musiceren. Naast het interdisciplinair denken en werken wordt ook veel aandacht besteed aan theorievakken. Je wordt gestimuleerd na te denken over en je te verhouden tot de laatste artistieke ontwikkelingen in het vak van de muziektheaterperformer.

Het ArtEZ Conservatorium besteedt binnen het onderwijs ruim aandacht aan 'gezond musiceren'.

In het eerste jaar kun je toelating doen voor het Honours Programme, als aanvulling op het theoretisch programma van je eigen bacheloropleiding.

Studenten van andere kunstdisciplines kom je ook tegen tijdens ArtEZ Studium Generale. Tijdens dit dagprogramma vol debat, workshops, performances en lezingen ontmoet je relevante sprekers uit de kunst, wetenschap en maatschappij. Je gaat met hen in discussie en scherpt op die manier je mening en gedachten.

Derde en vierde jaar: maatwerk afhankelijk van je interesse en competenties

In jaar drie en vier maak je eigen individuele leerroutes als muziektheaterperformer. Op basis van je interesse en competenties kies je vakken en een stage. Er is veel aandacht voor het creëren en uitvoeren van eigen werk. Je werkt daarin regelmatig met studenten van andere bacheloropleidingen van ArtEZ. De interdisciplinaire omgeving van ArtEZ in Arnhem biedt daartoe veel mogelijkheden. Je leerroute en je zelfgekozen stage zijn mede bepalend voor de wijze waarop je afstudeert.

Je kunt in je derde of vierde jaar ook enkele maanden in het buitenland studeren.

Elk jaar maken de vierdejaars studenten Muziektheater van ArtEZ een afstudeervoorstelling op locatie. Dit in nauwe samenwerking met theaterfestival Karavaan in Noord Holland. Het werken op locatie biedt studenten een ander perspectief op performance, klank en geluid, publieksopstelling en afstand tot publiek.

ArtEZ finals

Alle eindexamenstudenten van Muziektheater tonen hun werk tijdens de ArtEZ finals. Een bezoek aan een van de eindpresentaties is een aanrader als je er over denkt de studie Muziektheater te gaan doen.