Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu MediaMusic

Visie

Visie

Wij geloven sterk in de kracht van een beroepsopleiding. Welk profiel je ook kiest, bij ons begint de transformatie van student naar professional al tijdens de studie.

Onze missie is onderwijs geven dat het talent, ambitie, visie en de ondernemende houding van de student centraal stelt. Wij toetsen het zelfverkozen pad aan de realiteit door een professionele omgeving te creeëren.
Het eigen pad begint al met het kiezen van een studieprofiel:
Songwriter | Producer for Bands & Artists | Music Producer for the Media | Composer for Film & GamesElectronic Artist & Producer

Sound Design en het werkveld

Muziek en geluid zijn overal om ons heen. Denk aan de beltonen op je mobiel, de muziek die je hoort bij games, film, commercials en theaterproducties. Het is een uitdagend internationaal werkveld, dat constant in beweging is. Niet alleen binnen de muziekstijlen, maar juist ook op het gebied van de soft- en hardware. Voor ons een belangrijke reden om al binnen de studie met werken te beginnen. 

Crossfade als opleidingsmodel

Om de ontwikkeling van leerling naar student en van student naar professional logisch te laten verlopen, hebben we een studiemodel ontwikkeld, dat we Crossfade noemen.
Sound Design opleidingsmodel ArtEZ
Crossfade is de geleidelijke overgang tussen twee audio's. Wij hanteren een geleidelijke overgang van hobby naar beroep, van school naar beroepspraktijk en naar het verwerven van een startersplek in de creatieve industrie. Met een goede set aan basis skills willen we de student positie laten pakken.

De industrie hebben we naar het onderwijs gehaald. Met o.a. skypesessies, reality en schaduwopdrachten, pitches voor bedrijven, demodrops, songwriting & producer camps

Music Producers meet ArtEZ Popacademie

Het feit dat we met ArtEZ Popacademie onder één dak zitten, is een enorm voordeel.
We maken gebruik van elkaars kennis, docenten en netwerk en een deel van het onderwijs wordt gezamenlijk vormgegeven. 
Ons kapitaal is ons gezamenlijk netwerk; een ideale springplank voor de carrière van onze studenten.

PAMM Productiebedrijf verbindt studenten en het werkveld

Derde- en vierdejaars studenten die de minor Musicmanagement en Musiconomie volgen, werken binnen het PAMM Productiebedrijf van de Popacademie en MediaMusic.