MediaMusic

Visie

“Music producen is het mooiste vak dat er is. We hebben  samen met de Popacademie een leeromgeving ontwikkeld die nagenoeg gelijk is als het professionele veld. Ons netwerk reikt heel ver en onze reputatie daarin is meer dan goed. Dit blijkt ieder jaar weer een mega springplank voor de carrière van onze studenten!"

Peter Leutscher-Kintrup
Hoofd MediaMusic

Visie

Media Music is meer dan een opleiding muziekproducer. Je kunt je specialiseren tot film / game composer, electronic artist en we hebben zelfs een hbo-DJ opleiding in huis. Daar zijn we trots op, want de Hollandse DJ is Nederlands beste 'export-product'. 
MediaMusic gaat over componeren, ontwerpen en produceren van muziek en audio. Voor alle media.

Deze muziek en audio wordt gecreëerd met behulp van notatie, computers, studiotechniek en studiomuzikanten. Je krijgt een degelijke basis aan toegepaste kennis over muziek, techniek en de muziekindustrie. Je hebt binnen de studie MediaMusic alle ruimte voor eigen projecten, producten en activiteiten waarmee jij je ontwikkeling, beroepsprofilering en aankomende beroepspraktijk gaat vormgeven.

Music Producers meet ArtEZ Popacademie

Jouw eigen projecten en producties vormen een belangrijk onderdeel van je studie. MediaMusic werkt hierin nauw samen met de ArtEZ Popacademie. Een deel van het onderwijs wordt door beide opleidingen gezamenlijk vormgegeven. In het kader van je eigen beroepsprofilering werk je aan:

  • Eigen projecten en producties
  • Projecten en producties van andere studenten en/of
  • Opdrachten binnen of vanuit de muziekindustrie.

Zo ervaar je de beroepspraktijk al binnen je studie en leer je kansen te herkennen én te creëren. Je wordt hierbij inhoudelijk en procesmatig ondersteund door een (inter)nationaal docententeam. Zo werken studenten van de Popacademie samen met studenten MediaMusic aan bijvoorbeeld bandprojecten, videoclips, het ontwikkelen van apps, het releasen van een album. Of ze starten een bedrijf, zoals een eigen muzieklabel of een muziekschool. Marketing, verkoop en distributie maken ook deel uit van de projecten/producties.

PAMM Productiebedrijf verbindt studenten en het werkveld

Derde- en vierdejaars studenten, die de minor Musicmanagement en Musiconomie volgen, werken binnen het PAMM Productiebedrijf van de Popacademie en MediaMusic. Dit bedrijf is een uniek, integraal onderdeel van de opleiding en zorgt onder meer voor de verbinding tussen studenten en werkveld. Er is een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Het PAMM Productiebedrijf onderhoudt contacten met poppodia, studio’s, alumni en andere relaties. Het programmeert bands, organiseert sessies in o.a. poppodium Atak en ondersteunt studenten bij het opzetten van hun eigen (afstudeer)projecten. Ook initieert het Productiebedrijf de samenwerking met studenten van andere opleidingen van ArtEZ. Niet alleen de conservatoriumopleidingen, maar ook met bijvoorbeeld Theater, Dans en Art & Design.

Booster Festival

Het Booster Festival wordt georganiseerd door derde- en vierdejaars studenten Popacademie/MediaMusic, die de minor Musicmanagement volgen. Zij zijn werkzaam binnen het productiebedrijf PAMM Productions onder de bezielende leiding van Arris Roordink. Voor de totstandkoming van het festival werken zij samen met Poppunt Overijssel, Productiehuis Oost Nederland, Atak Enschede en Metropool Hengelo.

Muziek producen en componeren en het werkveld

Muziek en geluid zijn overal om ons heen, al ervaren we dat vaak niet bewust. Denk aan de beltonen op je mobiel, de muziek die je hoort bij games, film, commercials, theaterproducties, en meer. Juist in deze internationale sector kun jij straks je brood verdienen. Het is een uitdagend werkveld, dat constant in beweging is. Niet alleen binnen de muziekstijlen, maar juist ook op het gebied van de soft- en hardware. Een belangrijke reden om al binnen de studie met werken te beginnen. We hechten veel waarde aan het kunnen denken in concepten, samenwerken, helder communiceren en reflecterend leren.