Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu MediaMusic

Hoofdvakken

Hoofdvakken

In het eerste jaar maak je een keuze uit een van de vier hoofdvakken van MediaMusic.

Producer for Bands & Artists

Je verdiept je in het schrijven van muziek voor bands en artiesten. Daarnaast ligt het accent op (live)recording, editing, mixing, mastering en het coachen en produceren van bands en artiesten. Hiervoor maak je o.a. gebruik van goede muzikanten van de Popacademie en heb je meerdere studio’s tot je beschikking.

Music Producer for the Media

Je ontwikkelt je skills en portfolio met o.a. radio- en televisiehuisstijlen, leaders, commercials, televisieprogramma’s, documentaires voor de verschillende media. Sounddesign en het ontwerpen van muziek zijn belangrijke aspecten van deze richting. Vanuit concepten en branding werk je met uitgebreide muziek- en soundsets.

Composer for Film & Games

Je componeert muziek voor film, televisie en games. Je ontwikkelt een hoog niveau van concepting en traditionele compositie- en arrangeertechnieken naast virtual orchestration met muziek- en soundsets en echte musici en ensembles. Door gamecompositie ontwikkel je jouw kennis, skills en portfolio op het gebied van interactiviteit en adaptieve muziek.

Electronic Artist & Producer

Je ontwikkelt je tot een volwaardig (elektronisch) artiest en producer. Je produceert elektronische muziek en bouwt een totaalconcept waarin alles (muziek, beeld, communicatie) een geheel vormt. Tijdens de opleiding treed je al op met eigen producties en werk je op professioneel niveau in de muziekwereld, zowel voor als achter de schermen.