Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu MediaMusic

Electronic Artist & Producer

Electronic Artist & Producer

De studierichting Electronic Artist & Producer is de unieke en inspirerende broedplaats voor creatieve producers en artiesten uit alle elektronische muziekgenres.

Electronic artist worden

Tijdens deze hbo-studie leer je elektronische muziek produceren en bouw je aan een totaalconcept waarin alles (muziek, beeld, communicatie) een geheel vormt. Je ontwikkelt een volwaardige, vernieuwende live act en beheerst alle aspecten van een performance.
Je werkt met de nieuwste software én toonaangevende hardware. Tijdens de opleiding verbreed je je kennis van o.a. sound design, mixing & mastering, compositie/arrangement en music management. 

Studie en werkveld

De studie MediaMusic hecht zeer aan het leren door doen en heeft een eigen studiemethode ontwikkeld (Crossfade).
Daarom zul je al tijdens de opleiding optreden met eigen producties en werk je op professioneel niveau in de muziekwereld, zowel voor als achter de schermen.

Electronic Musician na je studie

Je bent na je studie niet alleen bekend met de huidige internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van electronic music, je weet deze ook te bepalen en te verleggen. Veel alumni gaan aan de slag als composer, producer, DJ, performer of coach.

Toelating Electronic Artists & Producers

Om toegelaten te worden tot de studie Electronic Artists & Producers doe je een auditie | toelatingsexamen.

DJ worden