MediaMusic

Composer for Film, Games & Media

Maak Sound Designs voor Film en Games. Leer componeren, arrangeren en orkestreren. 

 

Star Trek - Infinite Space from BOOM Library on Vimeo.

Je componeert en arrangeert voor zeer uiteenlopende bezettingen. Van het schrijven van muziek voor één enkel instrument tot het orkestreren voor groot orkest of virtueel orkest (computer). Het is je dagelijkse praktijk.

Film en Games

Je leert het vak 'storytelling' via muziek.
Voor film, TV-series en games is het van belang dat je een lange muzikale spanningsboog van bijvoordeeld twee uur kunt maken. Ook moet elke seconde passen bij het beeld en de emotie.

Games

Voor games werk je met de laatste audio-technologie en game-engines om de hoogst haalbare adaptiviteit en 'immersion' te bereiken.

Afhankelijk van inhoud en budget maak je als composer voor film en games gebruik van zowel live musici als van electronische instrumenten om je scores te verwezenlijken. Daarvoor werk je nauw samen met musici van de studierichtingen ArtEZ Popacademie, Klassieke Muziek en Jazz & Pop Arnhem en Zwolle en met grote orkesten als bijvoorbeeld het Orkest van het Oosten.

Studie en werkveld

De studie Composer for Film & Games (MediaMusic) hecht zeer aan het leren door doen en heeft een eigen studiemethode ontwikkeld (Crossfade).
Daarom zul je al tijdens de opleiding optreden met eigen producties en werk je op professioneel niveau in de muziekwereld, zowel voor als achter de schermen.

Composer for Film & Games na je studie

 Veel alumni gaan aan de slag als composer (games of internet),  filmcomponist of coach.

Toelating Composer for Film & Games

Om toegelaten te worden tot de studie tot Composer for Film & Games doe je een auditie | toelatingsexamen