Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Performance Practices
Alle opleidingen   Performance Practices
Master Performance Practices bij ArtEZ
Master Performance Practices bij ArtEZ

Performance Practices

  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

De master Performance Practices bij ArtEZ is een incubator voor artistiek onderzoek waarbij het lichaam in al zijn betekenissen een centrale plaats inneemt in de bredere context van performance. De opleiding is ingebed in de HOME OF PERFORMANCE PRACTICES in Arnhem, en bestaat uit een gemeenschap van diverse denkers: mensen die buiten de kaders van hun eigen discipline treden en performance-making inzetten als strategie voor het bevorderen van rechtvaardige samenlevingen.

Performance Practices

Waarom kiezen voor de master Performance Practices?

Performance en kritisch denken

Een thuisbasis voor performance en kritisch denken die gericht is op het construeren van intersectionele, onconventionele en speculatieve toekomsten voor makers en onderzoekers

Ontwerp je eigen studieprogramma

Interdisciplinair en flexibel programma: je ontwerpt zelf het traject van je onderzoek

Verschillende residenties door het jaar heen

Vier intensieve en collectieve residentiële periodes (drie tot vijf weken) per jaar

Werken met kunstenaars uit de hele wereld

Nauwe dialoog met een team van ervaren docenten en inspirerende gasten uit een internationaal netwerk in de podiumkunsten

Maak een portfolio van kritische en indringende voorstellingen

Ontwikkel een portfolio van performances die jouw specialisatie kritisch onderzoeken, en die zich bezighoudt - en verstrengeld zijn - met het lichaam in performance.

Meer informatie

Wil je nieuwe inzichten opdoen over wat het betekent om een performance practitioner te zijn? Of over het ontwikkelen van de rol van het lichaam met betrekking tot performance in de 21e eeuw? Meld je aan voor de master Performance Practices bij ArtEZ.

De master zweert geen trouw aan theater, het draait om performance en misschien ontstijgt het zelfs de performativiteit van het lichaam, van objecten, of wat je ook tegenkomt.
LUCIA KRAMÁROVÁ, student

Deze masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2022. Op basis van de in de Keuzegids meegenomen studentenoordelen, scoort deze master bovengemiddeld op de thema’s Docenten en Toetsing en excellent op het thema Inhoud.

DIGITAL | performance by Luiza Jaffe Misiuk Barbosa | photo by Fenia Kotsopoulou-Fenia_Kotsopoulou WEB
DIGITAL | Performance: Luiza Jaffe Misiuk Barbosa | Beeld: Fenia Kotsopoulou