Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Critical Fashion Practices
Alle opleidingen   Critical Fashion Practices

Critical Fashion Practices

  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Kleding en mode kent vele vormen en maten. De dominante vorm van mode is de industriële, fast-fashion­ mode. Deze industrie is booming, maar gaat ten koste van milieu, arbeiders en consumenten. Met de hbo masteropleiding Critical Fashion Practices verken je alternatieve, niet-industriële manieren en kaders voor het maken, doen, zien en ervaren van mode en kleding. Je ontwikkelt je eigen kritische modepraktijk en geeft nieuwe invulling aan wat mode betekent in onze sociale, culturele en economische realiteit.

Ontdek meer

  1. Instagram
Critical Fashion Practices

Waarom kiezen voor de master Critical Fashion Practices?

Ontdek de transformatie kracht van mode

Je ontwikkelt een kritische modepraktijk en draagt bij aan een meer integere en rechtvaardige realiteit in de mode.

Divers en uitdagend curriculum

Deze masteropleiding heeft een curriculum op basis van projecten. Je werkt samen met andere deelnemers, verwerft waardevolle vaardigheden en bereidt je voor op je toekomstige carrière

Bepaal je eigen route

Je hebt volledige vrijheid om je eigen onderzoeksdoelstellingen te formuleren, verkennen en verfijnen.

Inspirerende docenten

Je krijgt begeleiding van vooraanstaande kritische modeprofessionals en denkers, en andere experts uit de wereld van mode, kunst en design.

Geef op je eigen manier uiting aan je ideeën

Je verkent een grote verscheidenheid aan strategieën: schrijven, podcasten, publiceren, activisme, leesgroepen, colloquia, curatie en performance.

Interdisciplinaire leergemeenschap

Je wordt onderdeel van een netwerk van inspirerende en gemotiveerde studiegenoten, (gast)docenten, het lectoraat Mode en andere ArtEZ masteropleidingen en lectoraten

Verken alternatieve vormen van modemet de master Critical Fashion Practices

Talloze alternatieven voor de fast fashion-industrie duiken op, maar de fundamentele werking van deze vervuilende industrie wordt nog onvoldoende in twijfel getrokken. Vele nieuwe 'groene' of 'diverse' initiatieven lijken ons te verleiden tot schuldvrije (mode)consumptie. Moeten we niet in plaats daarvan het concept van mode, kleding en haar waarden fundamenteel heroverwegen?

De master Critical Fashion Practices bij ArtEZ ondersteunt je bij het opzetten en ontwikkelen van je eigen 'kritische modepraktijk,' waarbij maatschappelijk onderzoek, activisme en het aan de kaak stellen van uitbuiting of onrechtvaardigheid centraal staan.