Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd

Na je studie

Na je studie

Met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd in Arnhem ontwikkel je je tot een breed georiënteerde specialist op het gebied van kunsteducatie. Eenmaal afgestudeerd ben je een professional die niet alleen zelf artistiek vaardig is, maar de wereld van kunst en cultuur ook toegankelijk weet te maken voor allerlei verschillende mensen op verschillende plekken.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd in Arnhem mag je de titel Bachelor of Education (BEd) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39100. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Na de vierjarige opleiding DBKV deeltijd heb je toegang tot een heel breed werkveld. Je kunt als kunsteducator zowel binnen als buiten het onderwijs aan de slag, in dienstverband of als freelancer. De beroepspraktijk is heel divers, onze alumni werken vaak niet alleen als docent maar ook als maker, educator of curator.

  • Dit zijn de alumni van DBKV

Aan het werk in het onderwijs

Binnen het onderwijs kun je werken in het primair onderwijs, het speciaal onderwijs, de eerste fase van het voortgezet onderwijs, de bovenbouw van het vmbo en tweede fase van het voortgezet onderwijs (vo)/voorbereidend hoger onderwijs (vho). Je kunt in het onderwijs werken als docent beeldende vorming, maar bijvoorbeeld ook als ckv-docent, docent kunst algemeen, docent kunstgeschiedenis, docent mediavormgeving of docent tekenen. Daarnaast ben je als gediplomeerd docent beeldende kunst en vormgeving bevoegd om les te geven in het mbo en het hbo. 

Kunsteducatie buiten het onderwijs

Met je diploma kun je ook aan de slag in het kunsteducatieve werkveld. Binnen de instellingen in dit werkveld kan je zowel beleidsmatige, coördinerende als meer uitvoerende rollen vervullen. Te denken valt aan: musea, culturele instellingen, kunstenaarsinitiatieven, festivals en online platforms.

Doorstuderen?

Wil je na de studie verder studeren? Je hebt keus uit verschillende masteropleidingen. Denk bijvoorbeeld aan de master Kunstgeschiedenis, de master Kunsteducatie of IMAE (International Master Artist Educator). Voor sommige masters moet je eerst een premaster volgen.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink