Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Keanu Visscher portret showcase
Keanu Visscher

Foto: Isabel Sánchez Olid

Loftgenoten

Loftgenoten is een voorstelling van 'IJDELE BOYS', een samenwerking tussen drie acteurs en theatermakers Mees Hilhorst, Fjodor Jozefzoon en Keanu Visscher. De voorstelling gaat over drie loftgenoten. Na een verrassende aankondiging van één van hen, zal hun vriendschap nooit dezelfde zijn. 

Kunst heeft altijd de realiteit gedicteerd, niet andersom. Hoe we de toekomst vormgeven en inkleuren, komt door de films die we als kind zien, door de voorstellingen die we zagen als student en de muziek die we hoorden toen we verliefd werden. Met dat belang zouden de kunsten gewogen moeten worden. Ik geloof niet dat we de problemen van de wereld oplossen in het theater, maar ik geloof wel dat we een verschil kunnen maken door nieuwe ideeën en perspectieven aan de man te brengen door mensen te trekken met esthetisch theater dat de mensen allereerst vermaakt. Eventuele ideologie zou mij inziens nooit op de voorgrond moeten treden, maar altijd onder het ogenschijnlijke entertainment moeten liggen.

 

Als ik theater maak met Mees, is de insteek nooit om grappig te zijn. De humor ontstaat altijd door het serieus nemen van de thematiek. Dan ontstaat de tragiek – en daarmee humor – vanzelf. Mensen zijn nou eenmaal hopeloze wezens als ze helemaal voor iets gaan. - Keanu Visscher

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 28 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.