Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziektheater
Menu Muziektheater

Na de studie

Na de studie

Ben je afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Arnhem, dan heb je de titel Bachelor of Music. Je veelzijdigheid, kennis van verschillende disciplines en vaardigheid om met verschillende kunstenaars samen te werken, geven je veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Muziektheater mag je de titel Bachelor of Music (BMus) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 34739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Performer of docent

Je kunt ervoor kiezen om performer te worden, maar je kunt ook als muziektheaterdocent of regisseur aan de slag. Veel afgestudeerden kiezen voor een combinatie en zijn bijvoorbeeld als muzikaal performer onderdeel van hun zelfbedachte stuk. Je hebt vaardigheden op het gebied van muziek én theater. Ook weet je hoe je andere kunstdisciplines een rol in je werk kunt geven; je hebt al leren samenwerken met veel verschillende partijen. Je brede inzetbaarheid is zeer interessant voor het werkveld.

Muziketheater ArtEZ Finals 2019
Muziketheater ArtEZ Finals 2019

Doorstuderen

Je kunt na het afronden van je bachelor meerdere vervolgopleidingen binnen ArtEZ volgen. De Master Muziektheater en de Master Performance Practices sluiten uitstekend aan op de bachelor. Hier is het mogelijk je verder te specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige opleiding Docent Muziek op Maat in Enschede of Zwolle kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je slechts de helft van het collegegeld.

Alumni

Als relatief jonge opleiding, we bestaan nog geen vijftien jaar, heeft Muziektheater toch al veel oud-studenten die op interessante plekken aan het werk zijn. Bijvoorbeeld bij Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Productiehuis De Nieuwe Oost, Feikes Huis, KASKO Kameroperahuis, Ulrike Quade en ook zijn alumni te zien op festivals als Cement, Karavaan Over het IJ, de Operadagen en Oerol.

ArtEZ,
    een
Speeltuin van ladders, 
      een 
Snoepwinkel van inspiratie,
een 
School om jezelf te leren 
leren.

FELIX DRAISMA - student Muziektheater