Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Crossmedia Design
Crossmedia Design
Crossmedia Design Jip Bertelink Crossmedia design 2021

Crossmedia Design

Jip Bertelink Crossmedia design 2021
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands of Engels
  • Enschede

Ontwerper, fotograaf of art-director worden? Ontdek binnen de discipline vormgeving de studie Crossmedia Design aan de kunstacademie in Enschede.

Crossmedia Design

Waarom kiezen voor Crossmedia Design in Enschede?

Groei als ontwerper

Je wordt een gewilde ontwerper die op de hoogte is van het hele medialandschap en daarin zijn eigen positie kiest.

Ruimte voor ontplooiing

Binnen de opleiding is er veel aandacht voor jouw individuele ontwikkeling en keuzes.

Goede faciliteiten

Met welke kunstvorm je ook gaat werken, in uitstekend uitgeruste werkplaatsen kun je met bijna alle technieken aan de slag.

Uniek en internationaal geroemd

Crossmedia Design is een unieke opleiding die verschillende kunstdisciplines overstijgt. Alleen te volgen in Enschede en internationaal zeer gerespecteerd.

Designstudie van topkwaliteit

De grenzen tussen de verschillende ontwerpdomeinen (zoals fotografie, illustratie, film en animatie) vervagen en het scala aan mogelijkheden groeit snel. Het werkveld heeft behoefte aan ontwerpers die kunnen omgaan met de grenzen en mogelijkheden van het nieuwe medialandschap en die conceptuele en visuele keuzes kunnen maken. De opleiding Crossmedia Design sluit nauw aan bij de beroepspraktijk van ontwerpers en loopt daar ook graag op vooruit. In deze brede opleiding word je vertrouwd gemaakt met alle ontwerpfacetten, uitingsvormen en media en dagen we je uit om hierin je eigen positie te bepalen en in te nemen.  

Na de opleiding mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun je onder andere aan de slag als zelfstandig mediaontwerper of bij een ontwerpbureau als creatief strateeg of artdirector.    

“Mooi werk gezien bij AKI ArtEZ. Crossmedia Design is een van de beste opleidingen in Nederland. Ze zouden best wat minder bescheiden mogen zijn.” 

Jeroen van Erp, Creative director bij Fabrique

Crossmedia Design
Design Ryo Sakamoto, foto Ryo Sakamoto