Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Composition for Film and Theatre - online

Composition for Film and Theatre - online

  • Bachelor
  • 4 jaar
  • Engels
  • Arnhem
  • Online

Composition for Film and Theatre - online is een opleiding voor eigenwijze componisten met lef. Wil jij de beste componist worden die je kunt zijn, vanuit waar ook ter wereld? Dan past deze opleiding bij jou. De opleiding is ook volledig on campus in Arnhem te volgen – en je kunt zelfs per studiejaar switchen tussen de twee!

Ontdek meer

Composition for Film and Theatre - online

Waarom kiezen voor Composition for Film and Theatre - online?

Overal ter wereld

De opleiding is overal te volgen. Wil je ergens onderweg toch on campus studeren? Per studiejaar kun je switchen tussen de online en on campus variant.

Hightech samenspel

Met de nieuwste technieken en faciliteiten kun je real-time lessen volgen en samen componeren.

Live in concert

Hoe klinkt jouw compositie als een orkest het live uitvoert? Werk online samen met gerenommeerde artiesten.

Veel vrijheid

Ideeën voor een te gek muzikaal experiment? Graag! Ga op zoek naar de grenzen van jouw creativiteit.

Tien jaar ervaring

De opleiding bestond al 10 jaar als deel van de opleiding Jazz & Pop. Je krijgt les van docenten met ruime ervaring.

Internationaal karakter

Je studiegenoten komen uit alle windstreken. Laat je inspireren door andere (muzikale) culturen.

Focus op makerschap 

Je weet al het een en ander van compositie af. Misschien heb je het jezelf aangeleerd, of misschien heb je een vooropleiding gevolgd. Je denkt en werkt vanuit muziek, je houdt van het experiment en het vindt het leuk om de grenzen van muziek en van je eigen kunnen op te rekken. Klinkt dit herkenbaar? Dan heeft deze opleiding je veel te bieden! Want wát je wil maken, dat is aan jou. Hoe je dat doet, dat leer je tijdens deze opleiding. In de studie ligt de focus op makerschap; wij leren je de ambachtelijke vaardigheden die je nodig hebt om een echt goede componist te worden.

Verbreed je horizon, vind je geluid 

Om de opleiding precies aan te laten sluiten op jouw ambities, bestaat ongeveer een kwart van het lesprogramma uit keuzeonderdelen. Door online samenwerkingen met studenten van andere disciplines verbreed je je horizon nog verder. Composition for Film and Theatre is een opleiding die voorheen al 10 jaar lang bestond als hoofdvak van de opleiding Jazz & Pop aan het Conservatorium in Arnhem. Vanuit deze geschiedenis beschikt de opleiding over jarenlang opgebouwde kennis en ervaring en een groot netwerk, waar je als student van profiteert. 

Volledig óf gedeeltelijk online 

Je kunt deze opleiding vanuit alle hoeken van de wereld online volgen. Je hebt tegelijk les met je medestudenten die de fysieke variant volgen. We houden dus de Nederlandse tijd aan. We maken op het Conservatorium gebruik van de nieuwste real-timetechnieken waardoor je zeer nauwkeurig samen kunt componeren en spelen, ook op afstand. Eenmaal afgestudeerd aan Composition for Film and Theatre, ben je een componist die midden in de wereld staat, met een sterke visie op en een brede blik over het muzikale en creatieve speelveld. Je voelt je niet alleen comfortabel in je compositievaardigheden, maar weet ook waar je kansen liggen!

Wil je tijdens de opleiding switchen naar de on campus variant aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem? Dat kan! Je kunt de opleiding ieder studiejaar aanpassen naar wat op dat moment het best bij jouw leven past.

Meer informatie over de on campus variant