Naar overzicht

Zangeres en dichter Johanneke ter Stege winnaar Talentprijs Overijssel

Zangeres en dichter Johanneke ter Stege winnaar Talentprijs Overijssel
26 sep 2016
26 sep 2016
Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege

De Talentprijs 2016 is voor Johanneke ter Stege. De geboren Enschedese is singer-songwriter en stadsdichter van Deventer, de jongste ooit. Ze verzamelt, zoals ze zelf zegt, ‘de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld taal en muziek'. "Er is niet veel wat mij ontgaat, behalve misschien de rode draad." Onlangs presenteerde ze de nieuwe videoclip van de single Don’t Feel Guilty Love van het duo NNENN, een samenwerking tussen haar en producer en sound designer Tonny Nobel. Beiden hebben gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, Johanneke aan de Popacademie en Tonny aan MediaMusic.

De jury, bestaande uit o.a. André Manuel, lichtte toe: “Johanneke ter Stege. Een groots talent, waar we als Overijssel niet omheen kunnen… “We verwachten dat ze nog veel meer in haar mars heeft.” En: “Met zoveel talent hoef je nooit te kiezen, want juist de persoonlijkheid met zoveel facetten geeft haar talent weer.” 

Op haar website vertelt Johanneke over het winnen van de prijs en spreekt ze een dankwoord uit.

Cultuurprijs
Na de uitreiking van de Talentprijs was er de uitreiking van de Cultuurprijs, die schrijver Özcan Akyol won en tot slot ontving Herman Finkers de oeuvreprijs. De feestelijkheden vonden afgelopen donderdag plaats in een overvolle Schouwburg Odeon in Zwolle.
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, de Stentor en de Twentsche Courant Tubantia onder de vlag van uitgaansplatform OverUIT

 

 

Deel dit