Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Animatiewerk van studenten, alumni en docenten te zien op Kaboom Animation Festival

  • Beeldende Kunst

Tijdens het Kaboom Animation Festival is van 5 t/m 14 april de crème de la crème op het gebied van animatie te zien op verschillende locaties in Amsterdam. Inzendingen komen van over de hele wereld. Natuurlijk ontbreekt het werk van de studenten, alumni én een docent van de bachelors Animation Design en Illustration Design van de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle dan niet. Zie hieronder hun inzendingen en wanneer je ze kunt bekijken!

MELK - animatiefilm van Niek de Leeuw, alumnus Animation Design
MELK - animatiefilm van Niek de Leeuw, alumnus Animation Design

MELK - Niek de Leeuw

Melk gaat over de verwachtingen en de realiteit van het homoseksueel zijn. ArtEZ schreef eerder al deze story over Niek. Hier lees je meer over zijn werk Melk, waarmee Niek in 2023 afstudeerde van de bachelor Animation Design.

  • Melk is op Kaboom te bekijken tijdens Dutch Shorts 2: Fables of Fiction op zaterdag 6 april en op zaterdag 13 april. Klik hier voor tickets.
  • Melk is op Kaboom ook te bekijken tijdens Here, Queer and Totally Sincere op zondag 7 april en zondag 14 april. Klik hier voor tickets.

FIVE A.M. - Yvette Bolder

Bij het eerste daglicht wordt een rustige slaper voor zijn wekker gewekt door een gevoel van angst. Er is iets mis... Five A.M. is het werk van derdejaars Animation Design student Yvette Bolder.

  • Five A.M. is op Kaboom te bekijken tijdens Dutch Shorts 2: Fables of Fiction op zaterdag 6 april en op zaterdag 13 april. Klik hier voor tickets.

PENUMBRA- Rianne Stremmelaar

Een familie woont in een groot wit landhuis in een kleine stad. Hun boomgaard wordt bewoond door een kolonie kraaien. Zij houden de familie nauwgezet in de gaten. Wat gebeurt er als deze werelden botsen? Penumbra is het werk van Animation Design docent Rianne Stremmelaar.

  • Penumbra is op Kaboom te bekijken tijdens Dutch Shorts 2: Fables of Fiction op zaterdag 6 april en op zaterdag 13 april. Klik hier voor tickets.

PAPA - Lucas Toornvliet

Wanneer Mitch de kamer van haar onlangs overleden vader opruimt, vindt ze een oud familiestuk dat onderdrukte herinneringen naar boven brengt. Nu haar vader er niet meer is, moet ze een manier vinden om vrede te sluiten met zijn overlijden en hun gecompliceerde relatie. Papa is het werk van Lucas Toornvliet. Hij studeerde in 2023 af aan de bachelor Animation Design.

  • Papa is op Kaboom te bekijken tijdens Dutch Shorts 1: A Canvas of Chronicals op zaterdag 6 april en vrijdag 12 april. Klik hier voor tickets.

CLARKII - Leticia van Neerven

ClarkII is een Nederlandse stop motion animatiedocumentaire over de Amerikaanse rivierkreeft en de tegenstrijdige wetten rondom dit kleine diertje. Leticia van Neerven studeerde in 2020 af van de bachelor Illustration Design. We schreven toen deze story over haar.

  • ClarkII is op Kaboom te bekijken tijdens Dutch Shorts 1: A Canvas of Chronicals op zaterdag 6 april en vrijdag 12 april. Klik hier voor tickets.

Meer informatie?