Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Internationale samenwerking tussen ArtEZ Conservatorium en ENSATT School of Theatre, Lyon (FR)

  • Muziek
  • Theater

Het stond al vóór de coronapandemie op de planning; een ambitieuze samenwerking tussen ENSATT School of Theatre (Lyon, FR) en de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium. Nu is het eindelijk zover; negen studenten uit Lyon werken samen met vier ArtEZ studenten aan een stuk dat de nuances van gender expressie onderzoekt en belicht. De rode draad: een Frans-Nederlands huwelijk dat samen in spanning wacht op de komst van hun eerste kind. 

Internationale samenwerking tussen ArtEZ Conservatorium en ENSATT School of Theatre, Lyon (FR)

Bananenschillen en soundscapes  

Onder leiding van Jamie Bradley, regisseur vanuit de ENSATT School of Theatre, en ArtEZ-docent Jan Pieter Koch wordt er gewerkt aan een productie die een 17e-eeuws sprookje verrijkt met progressieve audiovisuele elementen. Er liggen bananenschillen op de vloer, op de muur staan indrukwekkende soundscapes geprojecteerd. Experimentele elektronische klanken vullen de rest van de ruimte. Kunst overstijgt taal- en culturele barrières en dat is hier te voelen.    

Voorstelling in Lyon  

Het conservatorium in Arnhem diende in augustus als gastheer voor de ontwikkeling van het stuk. Binnenkort reizen de Muziektheater-studenten af naar Lyon om daar de voorstelling verder te repeteren en op te voeren. Als je nieuwsgierig bent naar dit bijzondere stuk, kun je nog kaarten voor de voorstelling bemachtigen via de website van ENSATT.   

Combineren disciplines tijdens de opleiding Muziektheater 

Binnen de opleiding Muziektheater is het combineren van disciplines heel belangrijk. Je leert denken vanuit muziek én theater. Daarnaast werk je samen met studenten van andere kunstopleidingen en leert zo van elkaars vak. De samenwerking met de masterstudenten Theater uit Lyon geeft daar op een mooie manier invulling aan en bestempelt ook nog het internationale karakter van het ArtEZ Conservatorium.    

   

Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het Erasmus fonds