Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Alumna Grytsje Suze Abma ontvangt de voucher 'Gelderland valoriseert'

  • Docentopleidingen
  • Ondernemen

Na het volgen van het ArtEZ Business Centre Startersprogramma Ready to Start deed Grytsje een aanvraag voor een voucher en kan ze nu haar plannen voor een Creative Lab realiseren. De voucher van € 2.500 is beschikbaar voor ArtEZ-studenten en alumni tot drie jaar na afstuderen, voor het doen van een eerste investering voor je nieuwe en innovatieve onderneming.

Alumna Grytsje Suze Abma ontvangt de voucher 'Gelderland valoriseert'

Interdisciplinair ontwerpster Grytsje Suze Abma studeerde in 2019 af aan ArtEZ Arnhem als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving (BKV). Door te spelen met verschillende materialen, technieken en disciplines verbindt ze verschillende vormen van kunst en design tot verrassende producten die een positieve beleving opwekken. Haar afstudeer collectie Let’s Play! werd geëxposeerd tijdens de Dutch Design Week en sindsdien is ze druk bezig met het opzetten van haar Creative Lab. Een interdisciplinaire leer-, werkplaats om samen met studenten high-end kunstzinnige producten en diensten te ontwikkelen.

Om mijn plannen te realiseren deed ik de voucher aanvraag die ik dankzij de goede begeleiding vanuit het ArtEZ Business Centre toegekend heb gekregen. Het was een ontzettend intensief, maar leerzaam proces om al mijn ideeën om te vormen tot een concreet bedrijfsplan en vervolgens aan een soort Dragon's Den te gaan pitchen. Trots en dankbaar ben ik voor alle hulp, begeleiding en positieve reacties die ik heb gekregen! 

Meer over

‘Gelderland valoriseert’ voucher
Starters programma Ready to Start

Over Grytsje Suze Abma 

Website