Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ontdek ArtEZ tijdens Dutch Design Week

  • Onderzoek

Van 17 t/m 25 oktober vindt Dutch Design Week (DDW) virtueel plaats. Het thema van het grootste internationale designevenement van Noord-Europa is The New Intimacy. Ontwerpers laten zien hoe we ons in deze nieuwe realiteit met elkaar en de wereld kunnen omgaan. Ook ArtEZ is aanwezig.

Rethinking Closeness, Eva Visch, lichting 2020 Interieur Architectuur
Rethinking Closeness, Eva Visch, lichting 2020 Interieur Architectuur

Voor het eerst presenteren onderwijs en onderzoek zich samen, met acht projecten in samenwerking met alumni-ontwerpers die invulling aan het thema geven. Met optimisme en creativiteit komen zij met nieuwe concepten die inspireren, verwondering verwekken en aanzetten tot actie. Bezoek onze inspirerende en prikkelende projecten in de virtuele online viewing rooms. Vergeet even waar je fysiek bent en laat je meenemen in de wereld van The New Intimacy - Bodies, Objects and Spaces.

The New Intimacy

Wat betekent (fysieke) afstand voor onze wenselijke en noodzakelijke persoonlijke relaties, zowel in de private als publieke omgeving? The New Intimacy bevraagt niet alleen de relatie tussen mensen, maar ook de relatie tussen menselijke lichamen en de ruimtes en objecten eromheen.

Wat betekent deze veranderende intieme relatie voor de manier waarop we met elkaar zouden willen of moeten omgaan? Kan onze betrokkenheid of samenwerking worden versterkt door het verwijderen van fysieke grenzen in een wereldwijde virtuele / online ruimte? Maar ook, hoe ga je om met eenzaamheid en hoe verhouden we ons tot elkaar en onze omgeving, zowel direct als indirect in deze nieuwe situatie van social distancing?

Volledig virtueel

Het thema illustreert ook het unieke karakter van de 2020-editie die zich zal manifesteren in virtuele vorm. De bedoeling was om een fysieke tentoonstelling neer te zetten en het ontwerp was gereed. Toen het bericht kwam dat alles volledig virtueel door moest gaan, is met man en macht gewerkt aan een online tentoonstelling. DDW stelt nu een platform met viewing rooms beschikbaar, waarop alles dat fysiek getoond zou worden, virtueel tentoongesteld wordt. Volledig online en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Het werk bekijken?

Breng een bezoek aan de 3D viewing rooms van ArtEZ op het DDW platform, vanaf 17 oktober (account aanmaken is gratis). Volg ook onze socials.

Meer informatie over ArtEZ en de Dutch Design Week