Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Onderzoek

Onderzoek

 

Via ons Startersprogramma, de rubrieken Onze huisbloggers en Ondernemer van de maand verkrijgen we een goed en actueel inzicht in hoe het onze ArtEZ alumni vergaat na de academie. In de komende vier jaar willen we ons verdiepen in deze schat aan opgedane kennis en ervaringen door onderzoek te doen naar de eerste twee jaar na afstuderen.

Het is gebleken dat de competenties die een alumnus tijdens de studie heeft geleerd niet altijd stroken met de competenties die nodig zijn om in de praktijk als kunstenaar een duurzame carrière op te bouwen. Een oorzaak zou kunnen zijn dat op de academie veelal projectmatig gewerkt wordt, waarbij de gesprekken zelden gaan over de lange termijn plannen. Ons onderzoek is van meerwaarde voor de opleidingen en kan worden ingezet op nieuwe ideeën en onderwijsmethodes die meer zullen aansluiten bij de praktijk en de carrière van een kunstenaar.

Wil je ook betrokken worden in dit onderzoek of ben je op zoek naar artikelen over dit onderwerp? Heb je een andere vraag over onderzoek over ondernemerschap in het onderwijs. Neem dan contact met ons op. 

Lees hier ons onderzoek uit 2018 over de stand van zaken van het ondernemerschapsonderwijs binnen ArtEZ. 

Lees hier ons artikel over dit onderzoek in het digitale tijdschrift OnderwijsInnovatie; 'Nut en noodzaak van ondernemerschap in het kunstonderwijs'

ArtEZ Finals, 2019