Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Meanwhile - De Verzamelaar

  • Finals

Het theaterfestival MEANWHILE vindt plaats van maandag 8 t/m vrijdag 19 april 2024 in het Theatrium van ArtEZ in Arnhem.

MEANWHILE; MADE IN PROCESS is het jaarlijks terugkerend theaterfestival van de opleiding artisteducator in theater. Het is een festival waar we dit jaar het proces centraal stellen. Het is het festival waar pogingen ook kijkwaardige momenten zijn.Op MEANWHILE programmeren we voorstellingen, probeersels, tussentijdse maaksels, module presentaties, lucture performances, het moment en verbindende gesprekken. Bovendien proosten we op het 50-jarig jubileum van de opleiding en gaan we in gesprek over wat de verandering van docent theater naar artisteducator in theater te weeg brengt.  

We nodigen je uit om part of the process te zijn. En hopen je te ontmoeten op theaterfestival MEANWHILE; MADE IN PROCESS van 8 t/m 19 april 2024

ArtEZ Onderlangs 9 Arnhem

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website

 De Verzamelaar 

Ondertitel: Een theatraal onderzoek in relatie tot de allerkleinsten op een peuterspeelzaal 

Maker/speler: Juultje Schmidhamer 

Datum: dinsdag 16 april 

Tijden: 17:30 &  20:00 

Duur: onbekend 

Studio/zaal:   studio 4 

Een verzamelaar is op bezoek op een peuterspeelzaal. Vanuit het raam zien de peuters de verzamelaar met op de schouder een knapzak. De verzamelaar vindt, verzamelt, laat sporen van confetti achter, zet lijnen als routes uit en stelt tentoon. Een bewegend wezentje verschijnt achter uit een hoek, volgt het spoor en lost weer op. De verzameling groeit. Samen bekijken we de peuterspeelzaal opnieuw door de ogen van de verzamelaar.   

 Ik heb altijd het idee gehad dat mijn verbeeldingswereld op een bepaalde manier aansluit bij die van kinderen. Ik maak niet-gedefinieerd en niet-chronologisch theater. Ook denk en verbeeld ik abstract. Ik zoek naar detail, de kunst in het alledaagse en heb een fascinatie voor objecten. Ik kijk naar de dingen om me heen en neem ze opnieuw waar.   

 Binnen het project ‘Jong Beginnen’ van 2turvenhoog doe ik artistiek onderzoek op een peuterspeelzaal in Almere. 2turvenhoog is een platform voor (podium) kunstenaars die werk onderzoeken, maken en presenteren in relatie tot jonge kinderen. 2turvenhoog over het project Jong Beginnen: ‘Een doorlopende proeftuin waarin er ruimte wordt gecreëerd voor onderzoek op peuterspeelzalen. In Jong Beginnen zorgt 2turvenhoog voor open ontmoetingen tussen kunstenaars, jonge kinderen en hun volwassen omgeving in opvanglocaties. Op deze manier wil 2turvenhoog een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zelfstandige en authentieke mensen.’   

 Deze performance op Meanwhile Made in Process is onderdeel van mijn afstudeerstage en -essay. Neem een kijkje in wat ik onderzocht op de peuterspeelzaal en wat ik onderzoek in mijn essay: Waarin kan ‘theater voor de allerkleinsten’ een voorbeeld zijn voor de praktijk van de artisteductor in theater? 

 

Een theatraal onderzoek in relatie tot de allerkleinsten op een peuterspeelzaal 

Maker/speler: Juultje Schmidhamer 

Datum: dinsdag 16 april 

Tijden: 17:30 &  20:00 

Duur: onbekend 

Studio/zaal:   studio 4 

 

Tickets zijn gratis, reserveren is wel noodzakelijk 

Disciplines

Theater , Docentopleidingen