Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Meanwhile - Dixi (this isn't working right now but we're on it)

  • Finals

Het theaterfestival MEANWHILE vindt plaats van maandag 8 t/m vrijdag 19 april 2024 in het Theatrium van ArtEZ in Arnhem.

MEANWHILE; MADE IN PROCESS is het jaarlijks terugkerend theaterfestival van de opleiding artisteducator in theater. Het is een festival waar we dit jaar het proces centraal stellen. Het is het festival waar pogingen ook kijkwaardige momenten zijn.Op MEANWHILE programmeren we voorstellingen, probeersels, tussentijdse maaksels, module presentaties, lucture performances, het moment en verbindende gesprekken. Bovendien proosten we op het 50-jarig jubileum van de opleiding en gaan we in gesprek over wat de verandering van docent theater naar artisteducator in theater te weeg brengt.  

We nodigen je uit om part of the process te zijn. En hopen je te ontmoeten op theaterfestival MEANWHILE; MADE IN PROCESS van 8 t/m 19 april 2024

-
ArtEZ Onderlangs 9 Arnhem

Dit is een ArtEZ finals event

Naar finals website

 

Vier mensen spelen een ontregelde voorstelling. Ze zien het publiek opkomen, spelen door in de black-out, proberen hard zich verstaanbaar te maken en laten zich zo nu en dan gaan. Ondertussen bouwen ze aan alle kanten aan de leefbaarheid van een lege zaal.  

 

DIXI (this isn’t working right now but we’re on it) is een beeldende, tragikomische voorstelling waarin de tussenwereld onze verblijfplaats is. Een zoektocht door het unheimliche, ‘het verontrustend vreemde dat teruggrijpt op het al lang bekende’ en de poging daar geborgenheid te vinden. Hoe breng je dat wat nog onbekend of verborgen is thuis? DIXI (this isn’t working right now but we’re on it) doet een beroep op je verbeeldingskracht en vraagt je om wat je kent opnieuw waar te nemen. 

 

Van mid-winter tot begin lente 2024 verkenden wij - Noah, Mayra, Gian, Yentl en Lisanne - de binnen- en buitenruimtes van zaal 3 op ArtEZ als onderzoek naar theater als tussenruimte. We bezochten verlaten bouwplaatsen en andere plekken die leeg lijken of overhoopliggen. Hoe ervaren we deze plekken? Hoe geven we ze vorm en hoe geven ze ons vorm? In het maakproces onderzochten we, hoe de rollen van toeschouwer, ruimte en speler inwisselbaar kunnen zijn, als de ruimte ook een medespeler is. We verzamelden onze ontdekkingen en mislukkingen in DIXI (this isn’t working right now but we’re on it). 

 

Let op: deze voorstelling begint voor aanvang. Inclusief pauzehap, energizer en muzikale intermezzo. 

 

Maker:                Yentl Staller

Regieassistentie: Mayra Nhā Mai Barwegen

Spel:                   Gian Boersma, Lisanne Pol, Noah Veenhuijsen

Datum:              maandag 15 april

Tijden:                17:00 &  20:00

Duur:                  45 min

Studio/zaal:    zaal 3

 

Tickets zijn gratis, reserveren is wel noodzakelijk. 

Disciplines

Theater , Docentopleidingen