Studeren met een studiebeperking

Een studiebeperking hoeft geen belemmering te zijn om bij ons te studeren. ArtEZ biedt ruimte voor extra ondersteuning daar waar deze nodig en mogelijk zijn.

Presentatie voor ArtEZ studium generale
Presentatie voor ArtEZ studium generale

Met een studiebeperking zoals een functiebeperking (handicap of chronische ziekte), ernstige familieomstandigheden, of bijvoorbeeld het feit dat je topsport bedrijft, kun je studeren bij ArtEZ. Met de juiste begeleiding binnen ons kleinschalige onderwijs en met behulp van voorzieningen kunnen de meeste studenten met een studiebeperking hun studie met succes doorlopen.

ArtEZ denkt liever in kansen dan beperkingen, en heeft hierop beleid geformuleerd. Dit beleid biedt ruimte voor extra ondersteuning en/of aanpassingen waar mogelijk, mits aan het niveau van de opleiding niets afgedaan wordt. 

Meld studiebeperking vooraf

Ga je studeren bij ArtEZ, dan is het belangrijk om de studentendecaan zo spoedig mogelijk te informeren over jouw studiebeperking. We kunnen voorzieningen dan tijdig organiseren en je loopt geen onnodige vertraging op. In augustus krijgt iedere nieuw toegelaten student een uitnodigingsbrief voor een intakegesprek met de studentendecaan. Loop je later in je studie tegen een studiebeperking op, neem dan ook direct contact op met de studentendecaan. 
Het contact met de studentendecaan verloopt snel en efficiënt via het Digitaal Loket Decanaat (alleen toegankelijk voor studenten van ArtEZ).

Download studeren met een studiebeperking bij ArtEZ.