Muziektherapie
MuziektherapieDe vooropleiding Muziektherapie is voor studenten die hun theoriekennis of muzikale vaardigheden nog onvoldoende ontwikkeld hebben en bij wie de verwachting bestaat dat zij dit binnen een voorbereidend jaar kunnen compenseren.
Studieprogramma
- Twee contactdagen. Zowel studenten als docenten uit de bacheloropleiding Muziektherapie zijn betrokken bij de invulling van de dag.
- Musiceervak (vocaal of instrumentaal), individuele les van 45 minuten, 20 weken.
- Algemene theoretische vakken: wekelijkse les van 75 minuten. Verder kunnen er lessen Inleiding muziekpsychologie en gezondheidsleer worden gevolgd.
- Een maal per jaar tijdens een weekend in het voorjaar werken de leerlingen van alle vooropleidingen samen in ensembles / bands en krijgen workshops van conservatoriumdocenten. Deze werkdagen worden afgesloten met een gezamenlijke presentatie op het ArtEZ Conservatorium.
- Werkcollege: Je krijgt elke week een inspirerend werkcollege door docenten uit het werkveld. Zo krijg je een goed inzicht in de inhoud van de opleiding Muziektherapie. Ook kun je al meelopen met de studenten uit de opleiding tijdens de projectweken op ArtEZ. Dit zijn intensieve weken waarin hard gewerkt wordt aan wisselende onderwerpen.