Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Muziektechnologie in de klinische praktijk
Alle opleidingen   Muziektechnologie in de klinische praktijk
Open Dag ArtEZ Conservatorium in  Enschede
Open Dag ArtEZ Conservatorium in  Enschede foto: Lilly Stok

Muziektechnologie in de klinische praktijk

foto: Lilly Stok
  • Nascholing
  • 2 bijeenkomsten
  • Nederlands
  • Enschede

Deze nascholing is bedoeld voor muziektherapeuten die graag hands-on willen leren werken met muziektechnologie voor gebruik binnen de eigen muziektherapie praktijk. Voor deze nascholing is het niet nodig om al kennis te hebben, maar heb je al kennis dan kunnen we daar de inhoud op afstemmen. In twee dagdelen gaan we aan de slag met diverse hardware en software. 
Materiaal is aanwezig op onze locatie.

 

 

Ontdek meer

Muziektechnologie in de klinische praktijk

Data

Nieuwe trainingsdata worden hier bekend gemaakt. De training bestaat uit twee dagdelen van 13.00-17.00 uur. 

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 250,00.
Dit bedrag kan worden voldaan via Ideal.

Voor deze nascholing gelden onze voorwaarden voor contractonderwijs

Aanmelden

Zodra de nieuwe data bekend zijn, wordt de inschrijving geopend.
Het aantal plaatsen voor de training is beperkt (max. 15). Inschrijving gebeurt op volgorde van betaling. 
De aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling. 

 

Programma

Deel 1
Tijdens de eerste nascholingsmiddag bespreken we de laatste stand van zaken op basis van onderzoeken naar het gebruik van muziektechnologie binnen de klinische setting en leggen we een brug naar het Klinisch Redeneer Model (Werger, Groothuis & Jaschke, 2021).Vervolgens gaan we aan de slag met de iPad en verkennen we verschillende mogelijkheden van GarageBand. Hierbij leggen we naast het trainen van de vaardigheden van jou als muzikant op de iPad ook een link met de klinische praktijk. Hoe kun je wat je nu leert inzetten binnen jouw praktijk? Naast het musiceren, componeren en produceren besteden we ook aandacht aan de mogelijkheden om aanpassingen aan de instelingen op de iPad te doen die praktisch kunnen zijn binnen ons werk. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen uit je eigen werkveld. Tot slot van deze dag zal er aandacht worden besteed aan de app Thumbjam en het gebruik van de hardware Cosmo met de iPad en hoe dit aan te sluiten op een mengpaneel zodat er “small input, big output” ontstaat. iPads, hardware en software is aanwezig.

Deel 2
We starten de tweede nascholingsdag met ervaringen uit de praktijk. Vervolgens verdiepen we ons meer in andere hardware en software en wat de mogelijkheden van de verschillende devices zijn. Hierbij verdiepen we ons specifiek in: de loopstation, Cosmo, Skoog, Soundbeam, Magic Flute, MK3 en de Ableton Push 2. Tijdens de introductie van deze instrumenten zullen we doornemen wat de mogelijkheden van iedere device zijn en binnen welke klinische setting daar doelgericht mee gewerkt kan worden. Op basis van de eigen praktijk van de deelnemers delen we de groep in, om met de devices aan de slag te gaan die functioneel ingezet kunnen worden in jouw muziektherapie sessies om zo optimaal rendement te hebben voor je eigen klinische praktijk onder begeleiding van drie docenten. iPads, hardware en software is aanwezig.

Niveau en deelnemers

Iedereen kan deelnemen, ook als je geen kennis hebt van technologie. Wij stemmen de instructies gericht af op het startniveau van de deelnemers. Hierbij kan binnen deze nascholing gevarieerd worden tussen het beginners niveau en gevorderden. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

De nascholing is geaccrediteerd door het Register Vaktherapie voor 7 punten.

Docenten

Marijke Groothuis, Carola Werger en Charity Chin

Locatie

ArtEZ Conservatorium 
Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Marijke Groothuis: m.groothuis@artez.nl

 

 

 

 

Ontdek meer