Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Interieurarchitectuur
Alle opleidingen   Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur

  • Pre-master
  • 12 weken, deeltijd
  • Engels
  • Zwolle

De pre-masteropleiding Interieurarchitectuur is een programma van 12 weken dat een dieper inzicht biedt in de onderlinge verbinding tussen 'bodies' en 'space'. Of je nu een professional bent op het gebied van kunst en design die zijn praktijk verder wil ontwikkelen, of een bachelorstudent die zich voorbereidt op de masteropleiding Interieurarchitectuur (Corpo-real), deze opleiding helpt je de volgende stap te zetten in je reis als onderzoeksgedreven ruimtelijk ontwerper. Op het moment zijn aanmeldingen voor de pre-master gesloten. Je kunt wel altijd contact opnemen met de opleiding voor meer informatie

Interieurarchitectuur

Waarom kiezen voor de pre-master Interieurarchitectuur?

Corpo-real

Nadruk op onderzoek naar de relatie tussen lichaam, geest en ruimte.

Autonoom ruimtelijk ontwerp

De pre-masteropleiding helpt jou om ruimtelijk ontwerp vanuit een autonoom perspectief te benaderen.

Voorbereiding op de masteropleiding Interieurarchitectuur

Als je geïnteresseerd bent in de masteropleiding Interieurarchitectuur (Corpo-real), kan deze pre-masteropleiding je helpen je portfolio te versterken voor aanmelding bij de masteropleiding.

Je beroepspraktijk verder ontwikkelen

Als je een professional bent op het gebied van (ruimtelijk) ontwerp, dan zal deze pre-master je helpen om je beroepspraktijk om te vormen tot een praktijk die gedreven wordt door onderzoek.

Werken in en met meerdere vakgebieden

Aangezien deze pre-masteropleiding openstaat voor en zich bezighoudt met verschillende vakgebieden, zul je een interdisciplinaire omgeving ervaren.

Deeltijdopleiding

Deze pre-masteropleiding bestaat uit twaalf lessen die één dag per week op vrijdag worden gegeven, zodat je je studie kunt combineren met je huidige baan of gezin.

Dompel jezelf onder in de wereld van ruimtelijk onderzoek en ontwerp

Het programma voor de pre-masteropleiding Interieurarchitectuur is zowel bedoeld voor professionals die hun praktijk willen ontwikkelen als voor bachelorstudenten die zich willen voorbereiden op de masteropleiding Interieurarchitectuur van ArtEZ. Binnen het thema Corpo-real ontdek je hoe je vanuit onderzoek naar ontwerpprojecten kunt werken. Gedurende 12 weken dompel je jezelf onder in de wereld van ruimtelijk onderzoek en ontwerp.

Tijdens de pre-mastercursus begeleiden de docenten je bij het herontdekken van onze omgeving: hoe we onze omgeving waarnemen, voelen en erover denken. Je verkent deze aspecten door middel van diverse oefeningen en ontwikkelt je onderzoek rond het door jou gekozen thema. Deze verkenning kan verschillende vormen aannemen, zoals het maken van modellen, schetsen, tekenen, theorie bestuderen of experimenteren op een schaal van 1:1.

Pre-master Interieurarchitectuur in beeld