Fashion Design

Anno 1998

Anno 1998

Fashion Design in Arnhem heeft een lange en succesvolle voorgeschiedenis.

De Afdeling Fashion Design werd in 1953 opgericht aan de Academie voor Beeldende Kunst Arnhem (nu ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). De bachelor Fashion Design en de verschillende modemasters behoren tot de meest succesvolle modestudies in Europa. Modestudenten uit Arnhem worden regelmatig bekroond met (inter)nationale nominaties en prijzen en krijgen veel media-aandacht voor hun prestaties.

De kloof overbruggen

De master Fashion Design – voorheen bekend als Fashion Institute Arnhem (FIA) – werd in 1998 opgericht als eenjarige postgraduate opleiding in fashion design. Het doel ervan was om de kloof te overbruggen en een efficiëntere verbinding te creëren tussen de hbo-opleiding in fashion design en de internationale mode-industrie. We zijn veel dank verschuldigd aan de oprichters en voormalig opleidingscoördinatoren; Piet Paris en Angelique Westerhof.

Twee specialisaties

Vervolgens zijn de modeopleidingen van ArtEZ gaandeweg ontwikkeld tot twee gespecialiseerde, tweejarige voltijd masteropleidingen, die in 2009 zijn hernoemd tot ArtEZ-modemasters. Deze naam weerspiegelt onze ambitie om beide opleidingen – Fashion Strategy en Fashion Design – van elkaars inspiratie en kruisbestuiving te laten profiteren. Beide masteropleidingen delen een gedeelte van het programma en zijn in hetzelfde gebouw ondergebracht.

Modeopleidingen unieke aanwinst

In april 2011 kreeg ArtEZ Mode als eerste modeacademie ooit de Grand Seigneur 2011 uitgereikt; onder eerdere winnaars van de prijs bevinden zich individuele modeontwerpers en andere modeprofessionals. Het juryrapport stelde dat ArtEZ een unieke aanwinst is voor de internationale mode-opleidingswereld en de modesector in het algemeen. ArtEZ is de eerste modeacademie die deze prijs ontvangt.