Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

Toelating

Toelating

ArtEZ zoekt afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers die graag willen lesgeven en beeldende docenten die een eerstegraads lesbevoegdheid willen halen. Hierbij moet aan enkele diploma- en taaleisen worden voldaan.

Toelatingseisen Docent Beeldende Kunst en Vormgeving OP MAAT

  • Afgeronde hbo-kunstopleiding of tweedegraads docentopleiding Tekenen, Handvaardigheid of Textiele Werkvormen (TeHaTex).
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsgesprek.

Toelatingsgesprek

Voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving OP MAAT voer je een intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Dit gesprek vindt plaats met een commissie van minimaal twee docenten. 
In het gesprek komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Je motivatie om deze opleiding te doen met een reële inschatting van je studietijd.
  • Je interesse en mogelijkheden op het gebied van theorie van kunst en cultuur (museumopdracht).
  • Je visie op het beroep van docent en de positie van de kunsten daarin (schoolbezoek voortgezet onderwijs, bij een beeldende les, ckv, kunstgeschiedenis of kunst algemeen). 

Toelatingsdata

Zaterdag 15 februari, zaterdag 4 april en zaterdag 6 juni 2020.

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toegelaten bent. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor. 

Aangezien de maatwerkprogramma’s Docent BKV in Zwolle en Arnhem dusdanig inhoudelijk en praktisch van elkaar verschillen, vragen we je om het intakegesprek te voeren op de locatie waar je je studie wilt volgen.