Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat

Na je studie

Na je studie

Na je deeltijd studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem voer je de titel Bachelor of Education en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Meer dan de helft van de afgestudeerden werkt ook als kunstenaar of ontwerper.

Docent

Uit eigen onderzoek onder alumni (2013) blijkt dat de meeste afgestudeerden gaan werken als docent. Dat kan binnenschools zijn, in het primair en voortgezet onderwijs, of in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Daar geven zij vakken als tekenen, nieuwe media, handvaardigheid, kunstgeschiedenis, CKV en kunst algemeen.

Of juist niet

Alumni werken ook buitenschools als docent, bijvoorbeeld in een kunstencentrum, waar ze cursussen geven aan kinderen of volwassenen, of als educatief medewerker bij een museum. Een aantal alumni werkt zowel binnen- als buitenschools.

Eigen beroepspraktijk

Ongeveer de helft van de alumni heeft een gecombineerde beroepspraktijk en werkt ook als zelfstandig kunstenaar of ontwerper. Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf. 

Doorstuderen

Eenmaal afgestudeerd aan de bachelor Docent BKV kun je ook verder studeren in een masteropleiding, bijvoorbeeld de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.