Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Nascholing
Menu Curatorial Practices in Music
Curatorial Practices in Music

Curatorial leadership and Management

Curatorial leadership and Management

De cursus Curatorial Practices in Music deel II, Curatorial Leadership and Management, vindt plaats van januari tot april 2021 en gaat over strategieën, werkwijzen en instrumenten die je nodig hebt om je ideeën ook waar te maken.

Wat heb je nodig om de haalbaarheid van een project in te schatten? Hoe overtuig je potentiële belanghebbenden van de waarde, nee: noodzaak van je project? Hoe vind je goede partners, hoe vind je publiek? Hoe kun je je plannen weergeven in een evenwichtige begroting waarmee je mogelijke financiers aan je bindt?

Deze intensieve cursus werkt als een snelkookpan. Je vergroot je kennis en mogelijkheden door wekelijkse praktijkverhalen en ervaringen van mensen die het klappen van de zweep kennen. Ondertussen werk je aan jouw projectplan. Je werkt je eigen idee uit, waarbij je al doende leert hoe je het stap voor stap kunt versterken, in confrontatie met de soms weerbarstige realiteit. Je projectplan vormt de afsluiting van de cursus.

Cursusoverzicht 2020 downloaden

Cursusoverzicht 2021 (vanaf november)

Defining your Vision

Het programma Curatorial Practices in Music bestaat uit twee delen, die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn (als je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet). Volg ook de cursus Defining your Vison (september-december 2021).