Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Nascholing
Menu Curatorial Practices in Music
Curatorial Practices in Music

Defining your Vision

Defining your Vision

De cursus Curatorial Practices in Music deel I, Defining your Vision, vindt plaats van januari tot april 2021 en stelt je in staat nieuwe mogelijkheden te verkennen op basis van inspirerende sprekers en literatuur. 

Door reflectie en uitwisseling met anderen verdiep je je eigen praktijk. De focus op inhoud vanuit het dubbele perspectief van culturele theorievorming en muziekpraktijk biedt alle ruimte om nieuwe ideeën te onderzoeken, stil te staan bij de ingrijpende ontwikkelingen van de afgelopen maanden en je praktijk te transformeren naar een nieuwe situatie, post-corona. Voorzie je een terugkeer naar de oude situatie of wil je juist de huidige situatie en haar (on)mogelijkheden goed doordenken?

Gedurende veertien online bijeenkomsten verrijk je je eigen ideeën in inspirerende presentaties en gesprekken met gastsprekers en medestudenten en ArtEZ-docenten. Daarbij betrekken we een kleine bibliotheek die je zelf mede samenstelt en presenteert, met literatuur op het gebied van muziek, sociologie, psychologie, cultuurtheorie. Kortom: alles wat relevant kan zijn voor je praktijk als muziekcurator. Al doende transformeer je je inzichten en ideeën over de muziekpraktijk. Het resultaat wordt weerspiegeld in een afsluitend position paper met programma-idee. 

Cursusoverzicht 2019 - 2020

Cursusoverzicht 2021

Praktische info 

Curatorial Leadership and Management
Het programma Curatorial Practices in Music bestaat uit twee delen, die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn (als je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet). Volg ook de cursus Curatorial Leadership and Management (september-december 2021).