Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Nascholing
Menu Curatorial Practices in Music
Curatorial Practices in Music

Programma

Programma

Onder de noemer Curatorial Practices in Music biedt ArtEZ twee cursussen aan, die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen:

I. Curatorial Practices in Music:  Defining your Vision

In het traject van januari tot en met april werk je aan een verdieping van je visie op (live?) muziek en haar rol in het leven van deze tijd. Wat betekent de globalisering voor programmeringskeuzes? Wat heeft corona zoal teweeg gebracht? Hoe zie je de verantwoordelijkheden en antwoordmogelijkheden van muziekprogrammeurs en -curatoren?

Na een inleidende bijeenkomst volgen acht conversaties met gastsprekers, die in korte video’s of podcasts hun praktijk presenteren, vergezeld van statements, vragen en provocaties. Je werkt ondertussen aan een presentatie over relevante literatuur (in duo’s) en aan een individueel statement waarin je jouw visie verder uitwerkt, verdiept, aanscherpt en onderbouwt.

II. Curatorial Practices in Music: Curatorial Leadership and Management

In deel II (september-december 2021) ligt de focus op de consistente uitwerking van je artistieke idee in een overtuigend projectplan. Ook in deze cursus word je uitgedaagd en ondersteund in gesprekken met mensen uit de praktijk.

Voor wie

Deze cursussen zijn bedoeld voor creatieve musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen en versterken vanuit de actuele maatschappelijke context.