Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Moving Image
Moving Image presentaties en performances
Moving Image presentaties en performances Moving Image presentaties en performances 2023

Moving Image

Moving Image presentaties en performances 2023
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Enschede

Lijkt een filmopleiding jou interessant, maar wil je daarin ook graag alle ruimte voor experiment en onderzoek? Ontdek de wereld van film en video bij Moving Image aan AKI ArtEZ in Enschede.

Moving Image

Waarom kiezen voor de opleiding Moving Image in Enschede?

Ruimte om te ontdekken

Je leert de ongekende mogelijkheden van bewegend beeld doorgronden en toepassen.

Goede sfeer

Studeren in een kleine internationale academische gemeenschap.

Innovatief

Actueel en vernieuwend onderwijsprogramma.

Meer dan eindresultaat

Er is alle ruimte voor jouw creativiteit en artistiek onderzoek.

Veel beroepsmogelijkheden

Na de studie Movig Image van AKI ben je een specialist op het gebied van bewegend beeld, die zowel als autonoom maker als in teamverband kan worden.

Alle kanten op

Onze alumni zijn overal. Het zijn zelfstandige makers die voor zichzelf of in opdracht werken, professionals in de industrie, of verdiepen zich verder.

Present

Opleiding voor innovatie in bewegend beeld

Moving Image is een unieke interdisciplinaire studie die de kracht van bewegend beeld onderzoekt en de (creatieve én conceptuele) grenzen ervan opzoekt in film, video, kunst en andere media.   

De aanwezigheid en invloed van bewegend beeld via smartphones, digitale billboards, social media en virtual reality nemen de laatste jaren in hoog tempo toe. Hierdoor is er veel behoefte aan makers die de aard en betekenis van bewegend beeld begrijpen, originele concepten kunnen ontwikkelen en die kunnen vertalen naar beelden die mensen raken. De studie Moving Image speelt in op die behoefte. In enkele jaren ontwikkel je artistieke, conceptuele en filosofische vaardigheden op het snijvlak van de nieuwste mediaontwikkelingen. Zo word je een creatieve maker met een stevige praktische en theoretische basis, die de mogelijkheden van bewegend beeld verkent, oprekt en overtuigend weet te vertalen in verschillende vormen van (nieuwe) media.   

Een centraal uitgangspunt in het studieprogramma van Moving Image is dat beelden niet alleen een bestaande realiteit reproduceren, maar dat ze ook actief nieuwe realiteiten creëren."
Sjoerd van Oefelen, docent Moving Image

Traditionele filmopleidingen volgen min of meer de hiërarchische indeling opgelegd vanuit de tv- en filmwereld, door je op te leiden tot regisseur, cameraman, scriptschrijver, etc. Bij de opleiding Moving Image doen we dat anders en hoef je geen keuze te maken. We omarmen juist de mogelijkheden van deze verschillende disciplines en leiden je op om hierin zelf je voorkeuren te ontdekken en als kritische maker een positie in te nemen.  

Na de opleiding mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun zowel als autonoom kunstenaar als beeldend ontwerper aan de slag in verschillende werkgebieden in de toegepaste sector, zoals digitale communicatie, commerciële beeldbewerking, experimentele film, docu-fictie, cinematografie en visual arts design.

Krijg een impressie van de academie met deze video: