Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Fashion Design
Menu Fashion Design

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Wie ervoor kiest om modeontwerper, stylist of mode-illustrator te worden, moet bereid zijn er helemaal voor te gaan. Heb je een grote passie voor creërend bezig zijn en een grote interesse in het fenomeen mode? Ben je daarnaast nieuwsgierig naar het onbekende, heb je een honger naar nieuwe kennis en vaardigheden en beschik je over een flinke portie doorzettingsvermogen? Meld je dan aan voor de vierjarige bachelor Fashion Design bij ArtEZ in Arnhem.

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding aan via Studielink. Lees hieronder eerst de toelatingseisen en aanmeldprocedure.

Direct aanmelden via Studielink

Toelatingseisen

Wil je je aanmelden voor de bachelor Fashion Design? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma;
  • Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen;
  • Je moet een toelatingsprocedure doorlopen en deze procedure afsluiten met een positieve beoordeling.

Is er twijfel of je bij de start van de studie kunt voldoen aan de diploma-eisen? Neem dan contact met ons op voordat je je aanmeldt.

Online toelatingsexamen

Na aanmelding voor de toelatingsprocedure doe je toelatingsexamen. Na aanmelding voor de toelatingsprocedure doe je toelatingsexamen d.m.v. het opsturen van een portfolio en een thuisopdracht. Beide digitale bestanden (PDF) zullen tezamen met je vragenformulier beoordeeld worden door een team van docenten.

Nadat je je hebt geregistreerd via Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer en een link naar onze toelatingspagina. Via deze pagina kom je automatisch bij het in te vullen vragenformulier terecht. Nadat we jouw vragenformulier hebben ontvangen, ontvang je automatisch meer informatie over de toelatingsprocedure en de thuisopdracht. De opdracht kun je vanaf 21 december 2022 downloaden. Heb je vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Na ontvangst van je beelddocumenten beoordeelt het docententeam van de opleiding Fashion Design BA eerst de kwaliteit van je werk in samenhang met je motivatie. Als je werk aan alle eisen voldoet, word je uitgenodigd voor een online meeting met twee docenten via ZOOM.

Als de beoordeling een negatieve uitkomst heeft, zul je daar z.s.m. email bericht over krijgen. We streven ernaar de uitslag binnen twee à drie weken na de uiterste inleverdatum aan alle kandidaten te hebben doorgegeven.

We beoordelen op:

 • Het vermogen je beeldend uit te drukken, en te werken vanuit waarneming en concept.
  Hierbij letten we op tekenvaardigheid, inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal en de authenticiteit die uit je werk spreekt.
 • Je motivatie en communicatievermogen.
  In welke mate kun je je fascinatie en inspiratie delen via beeld en motivatie in het aanmeldingsformulier.
 • Je vermogen tot kritische reflectie op beelden.
  Hierbij letten we op een onderzoekende en experimentele instelling, nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor hedendaagse kunst en vormgeving.

Neem bij vragen contact met ons op via toelatingenartdesign.arnhem@artez.nl.

De deadline voor het insturen van je digitale portfolio en thuisopdracht

17 maart 2023 voor toelatingsronde 1.
21 april 2023 voor toelatingsronde 2.
(bij insturen ná deze deadlines zal de toelating niet meer in behandeling worden genomen)

Uitslag en geldigheid

De toelatingscommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten. Binnen drie werkweken na het toelatingsexamen krijg je bericht over de uitslag.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen

Denk je erover om je aan te melden voor de opleiding Fashion Design? De vooropleiding Art & Design vormt een goede voorbereiding op het toelatingsexamen.