Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Art-Based Learning
Alle opleidingen   Art-Based Learning
Liesbeth Doornbos, z.t. 2008, De Groen Fine Art Collection.

Art-Based Learning

Liesbeth Doornbos, z.t. 2008, De Groen Fine Art Collection.
  • Nascholing
  • 2 cursusdagen
  • Nederlands
  • Diverse locaties

Hoe laat je leerlingen, bezoekers of cliënten kunst ervaren op een persoonlijke manier? Zodat ze leren ván kunst – niet over kunst? Ontdek het met de training Art-Based Learning: ontwikkel je creativiteit, verdiep je authenticiteit.

Ontdek meer

Art-Based Learning

In het kort

Werk je bijvoorbeeld als CKV-docent, docent in een van de kunstvakken, educatief medewerker bij een culturele instelling, cultuurcoördinator, pedagogish medewerker, coach of activiteitenbegeleider? Het Cultuurcollege biedt in samenwerking met ArtEZ een training in de vorm van blended learning: dat wil zeggen een mix van e-learning en fysieke bijeenkomsten in een museum of creatieve werkplaats.

Opbouw trainingsprogramma

Tijdens de eerste trainingsdag doorloop je zelf de vier stappen van de methodiek Art-Based Learning en verdiep je je in de grondslagen van de methode. Tijdens de tweede trainingsdag wordt op je eigen proces teruggekeken en leer je vervolgens deze methodiek toe te passen in je eigen praktijk.

Deze tweedaagse training Art-Based Learning is ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters van het ArtEZ lectoraat Art Education as Critical Tactics. Deze cursus is geaccrediteerd via Register Leraar.

Art-Based Learning laat je even stilstaan bij de drukte van alledag en naar binnen kijken. Het is inspirerend om ervaringen met vakgenoten te kunnen delen en ideeën op te doen voor toepassingen in het onderwijs en museumeducatie
Cursist, januari 2018