No School
Onderwijs is het faciliteren van leren. Leren gaat over het verwerven van nieuwe vaardigheden, waarmee mensen vrije individuen kunnen worden die zich bewust zijn van hun collectieve verantwoordelijkheid. Echter, het probleem van processen in institutionele omgevingen is dat ze verwijderd kunnen raken van de belangrijkste doelen die ze proberen te verwezenlijken. Ook binnen het onderwijs is hier sprake van.

Het is daarom belangrijk om kritisch naar traditionele onderwijsvormen te blijven kijken, vooral wanneer deze worden ondergesneeuwd door papierwerk en wanneer innovatieve technologieën, hoe relevant ook, dreigen te worden misbruikt.
Het No School-project van lectoraat Art education as Critical Tactics (AeCT) begon als een radicaal experiment in art-based learning. Door in gesprek te gaan met creatieve industrieë, waaronder bijvoorbeeld beroepsopleidingen, wordt er gereflecteerd op de aard van kunstonderwijs en geprobeerd om te ontleden waarom kunsteducatie als een instrument om te leren, te delen en te zorgen, los is komen te staan van regulier onderwijs. Het No School-project gaat op zoek naar manieren om zinvol met kennis om te gaan, onder het motto: 'nee' tegen school, maar 'ja' tegen leren.
Het project is nog in volle gang, maar heeft nu al geleid tot een netwerk van samenwerkende docenten en andere belanghebbenden, een gasthoogleraarschap, een academische werkruimte met vijftig docenten en studenten, verschillende meerdaagse symposia, twee succesvolle beurzen en het delen van kennis door middel van praktijksessies. Samen wordt er gewerkt aan het heroverwegen van dat wat in onderwijs voor 'gezond verstand' doorgaat, en worden hier nieuwe manier van denken tegenover gezet. No School werkt op praktische wijze aan het vormgeven van betekenisvol onderwijs dat voortkomt uit de natuurlijke behoefte om als individu en als samenleving te leren.