Try-out Jip Verwegen - Voorbij de Goden

Try-out Jip Verwegen - Voorbij de Goden

Muziektheater
ArtEZ Conservatorium Utrechtsestraat 85, Arnhem
Try-out Jip Verwegen - Voorbij de Goden

Tussen maandag 3 juni en woensdag 3 juli 2024, spelen de finalisten van de opleidingen Jazz & Pop, Muziektheater, Composition for Film and Theater (CFT) en de Master of Music van het ArtEZ Conservatorium Arnhem hun afstudeervoorstellingen.

Alle final examens zijn vrij toegankelijk voor publiek van buiten ArtEZ. Voor deze final moet een (gratis) kaartje geboekt worden. Dat kan via de button op deze pagina.

Een intergalactische rockmusical die verder rijkt dan de sterren.

De wereld staat in brand, en de mens staat op het punt om de ruimte te koloniseren. Commerciële bedrijven staan te springen om er als eerste heen te mogen, want naast te exploreren valt er ook te exploiteren. In hoeverre liggen daar al plannen voor op tafel? En wat zegt de wetgeving hierover?  

Enige tijd na de Apollo en Artemis programma’s van NASA, begeven drie astronauten zich op een nieuwe missie richting Mars. De missie komt echter op losse schroeven te staan wanneer één van de astronauten de onderneming en beweegredenen daarvoor in twijfel trekt. Zijn de missies wel zo nobel als hun Griekse namen ze doen klinken?  

Voorbij de Goden is een verhaal waarin Griekse mythologie en ruimtevaart samenkomen. Op tragikomische wijze wordt de ruimtekolonisatie, -wetgeving en -mijnbouw bezongen en verklankt, en worden er vraagtekens gezet bij het koloniale denken en de nobele Griekse mythologie.  
Een voorstelling waarin de mens voor God speelt, in een wereld die alsmaar streeft naar meer, hoger, verder. 

Credits 
Jip Verwegen: Concept, muziek, spel 
Gabriel Suarez Cejuela: Arrangementen  
Jovan Smilda: Spel, muziek 
Max van der Weerden: Spel, toetsen   
Nele Claassen: Drums  
Jasper Weynans: Basgitaar  
Zachary Brooks: Gitaar  
Tasos Alexiou: Gitaar  

Disciplines

Muziek , Theater

Ook interessant