Go to the main content Arrow right icon

Jits Tetteroo

Comic Design
Bachelor
cd jits tetteroo
Jits Tetteroo

Eindwerk

Drup


Lotte merkt dat er iets vreemds aan de hand is, maar ze weet haar vinger er niet op te leggen. Het lijkt alsof haar moeder en oma iets voor haar proberen te verbergen. Ze gaat zelf op onderzoek uit, maar dat was niet haar beste idee. 
Drup is een verhaal over de realisatie dat een geliefde die uit je leven is, echt niet meer terugkomt en de gevoelens van onrust die opborrelen als mensen slecht nieuws achterhouden om het later op een goede manier te brengen.

Visie


Ik hou van fantasy, horror en magisch realistische verhalen. Zelfs in mijn waargebeurde verhalen overdrijf ik zoveel dat het eigenlijk fictie is. Toch zijn mijn strips niet alleen fantasie, ik wil lezers iets goeds meegeven voor het echte leven. In mijn verhalen gebruik ik fantasierijk vertellen en tekenen om onbespreekbare onderwerpen bespreekbaar te maken en de vreemde gevoelens in je maag een vorm te geven.
Het verhaal is persoonlijker geworden dan dat het bedoeld was. Het water-thema in de strip voelt passend, ik ben er achter gekomen dat ik een drijvend maakproces heb. We kabbelen mee op mijn gevoelens, bevliegingen en obsessies, uiteindelijk kom ik met een verhaal op land aan. Mijn startpunt was een horrorverhaal, wat ver van mij af stond. Uiteindelijk kwam ik uit op een strip die veel meer met mijn eigen leven te maken heeft. Vorig jaar overleed een geliefde, net voordat ik met dit project begon. Mijn realisatie van dit feit kwam halverwege dit project pas aan. Hier wilde ik oorspronkelijk niet over vertellen, maar mijn onderbewuste heeft de gevoelens toch in mijn strip verwerkt. Mijn verhalen zijn mijn belevenissen, maar zo gevormd dat het niks met mij te maken heeft. Alleen de gevoelens blijven over.

Ambitie


Ik wil verhalen vertellen die mensen niet alleen vermaken, maar waar ze misschien ook iets van zichzelf in terug kunnen vinden. Niet per se goede moralen aanleren, maar eerder troost bieden. Wat voor verhalen ik hierna ook ga maken, fictie of niet, ik wil dat het meer goed in de wereld brengt dan slecht. Ik wil verhalen vertellen die mensen minder alleen laten voelen.

This page was last updated on June 14, 2021