Go to the main content Arrow right icon

David van Loon

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
David van Loon
David van Loon
"Een groot kunstenaar is iemand die weet te leven, want leven betekent hier evenzeer ervaringen opdoen als erover nadenken.– Albert Camus 

 

 

De schoonheid van het menselijk leven is niet dát we dingen ervaren. Het is dat we ons beseffen, herinneren en kunnen inbeelden dat we ervaren. Het gaat mij als maker om dat bewustzijn van die belevingen en ervaringen of die nu al hebben plaatsgevonden, nu plaatsvinden, of nog gaan plaatsvinden.  Dat kan een beeldschone zonsondergang zijn, of het wegdromen bij het beeld van je toekomstige huis. In dit geval is dat wegdromen het aanknopingspunt geworden voor mijn werk en speel ik met het gevoel je op twee plaatsen tegelijkertijd bevinden, zowel fysiek als mentaal.  

 

Er is voor mij een duidelijk onderscheid tussen de mens en de ruimte die de mens inneemt. Ruimte en mens vormen en transformeren elkaar. Een ruimte leeft door wat zich daar heeft afgespeeld, wat daar door de mens is achtergelaten. En de mens op zijn beurt wordt gevormd door de ruimtes waarin die zich begeeft. Het spel dat plaatsvindt, tussen mens en ruimte is de basis van al mijn werk.  

 

Beeldend werk: "Onzichtbare bestemmingen"

This page was last updated on July 4, 2023