Go to the main content Arrow right icon

Eider Armendariz Cividian

Klassieke Muziek
Master
photographer: Loren ten Have
photographer: Loren ten Have

Eider Armendariz Cividian

Tijdens het grootste deel van mijn carrière als violist heb ik moeite gehad om mezelf te zijn op het podium. Mijn angsten, onzekerheden en negatieve gedachten namen het over en weerhielden me ervan mezelf te presenteren zoals ik dat wilde. Om hier verandering in te brengen, is het niet verwonderlijk dat ik het onderwerp artistieke identiteit heb gekozen voor mijn masteronderzoek, en ik kan je vertellen dat het me heeft geholpen om te groeien en te verbeteren op een manier die ik nooit had kunnen bedenken.
Naast het onderzoeken van mezelf en het bekijken van uren en uren interviews met artiesten waar ik naar opkijk, heb ik een diepe introspectie gedaan waardoor ik kon begrijpen waar al mijn onzekerheden en angsten vandaan kwamen. Het was soms moeilijk om het belang en het effect te beseffen dat sommige gebeurtenissen in mijn leven op mij hadden, maar het heeft me zeker geholpen er meer bewust van te worden en ze te begrijpen. De resultaten van mijn onderzoek worden weerspiegeld in een eidereend die zich langzaam steeds meer op zijn gemak voelt op het podium.

"Ik weet dat kwetsbaarheid een beetje de kern is van schaamte en angst en onze strijd om waardigheid, maar het lijkt erop dat het ook de geboorteplaats is van vreugde, van creativiteit, van ergens bij horen, van liefde..." - Brené Brown

Omdat ik zeker weet dat ik niet de enige artiest ben die worstelt om mijn artistieke identiteit te vinden, heb ik alle stappen die ik tijdens mijn onderzoek heb gevolgd, samen met inspirerende quotes en video's, verzameld in een ebook: Find Your Artistic Identity - A gids om de artiest te worden die je wilt zijn. Het prachtige ontwerp maakt het gemakkelijk leesbaar en het zit vol met activiteiten en interactieve elementen. Ben je geïnteresseerd? Ik heb er een artikel over geschreven waarin ik vragen beantwoord die je misschien hebt over mijn e-boek, maar als je nu klaar bent met lezen, kun je in deze video meer leren over mijn onderzoek en mijn e-boek, of je kunt mijn e-boek kopen door hier klikken!

Oké, genoeg over mijn onderzoek, laten we naar het meest opwindende deel gaan: mijn eindexamen! Het zal een duidelijk voorbeeld zijn van wie ik ben als artiest en waar ik nu ben, aangezien ik vier stukken zal spelen waar ik van hou, elk geassocieerd met zeer belangrijke pijlers van mijn leven. Ik kijk er erg naar uit om met mijn vrienden op het podium te staan, plezier te hebben en een deel van mijn levensverhaal met het publiek te delen. Oh, en ik zal ook officieel mijn e-boek presenteren, waar ik zo enthousiast over ben!
Als je me nodig hebt, ben ik waarschijnlijk aan het oefenen (hoogstwaarschijnlijk), schrijven of koken. Maar je kunt contact met me opnemen en ik zal zo snel mogelijk antwoorden!

 

This page was last updated on June 14, 2023