Go to the main content Arrow right icon

Tijn Luijben

Toneelschool
Bachelor
Portret 4e jaars toneelschool 2023
Portret 4e jaars toneelschool 2023

Dedicated naar het moment

Ik maak graag voorstellingen waar je om kan lachen en waar je kinderlijke verwondering wordt aangesproken. Naar een theatervoorstelling gaan moet een uitstapje zijn uit het dagelijkse leven en het ritme daarvan. Daarom neem ik je graag mee in een wereld die je maar blijft verbazen en geleefd wordt in een net wat hogere versnelling. Doormiddel van live muziek, fysiek spel en grootse pogingen verlaat je de voorstelling net iets lichter dan dat je binnenkwam.

Ik haal mijn inspiratie vooral uit contact, door met mensen te praten, vrienden en onbekenden. Ik heb eigen ideeën en gedachten maar door die te delen met anderen en te luisteren naar anderen worden die ideeën concreter, groter of omgebogen tot iets beters. Mijn ambities zijn om mijn eigen voorstellingen in collectieve vorm te maken binnen en buiten het theater, als makende speler in iemand anders regie te spelen en om mijn eigen zelfgeschreven muziek uit te brengen en live te spelen.

RUIS

Met het maken van de afstudeervoorstelling RUIS ga ik samen met Nur Dabagh en Bram Flick te werk met het maken van eigen acts. Dit kunnen tekstuele, muzikale of fysieke acts zijn, die samen weer een groter verhaal vertellen. In deze voorstelling gaat het over de relatie tussen mens en ruis. Ik vind het daarin leuk om het menselijk ongemak bloot te leggen waarin je jezelf kan herkennen.

Stage

Ik heb stage gelopen bij Golden Palace. Zij zijn heel ervaren in het maken van fysieke voorstellingen over de absurde tragiek van het leven en het menselijk gedrag. Daar heb ik geleerd hoe veel je kan vertellen met alleen je fysiek en het contact met de anderen. De voorstelling werd samen met de spelers gemaakt vanuit improvisatie op de vloer. Dat beviel mij erg goed en heeft me geleerd hoe ik vanuit improvisatie concreet materiaal kan maken.

Quote

‘n stukkie van ‘n bloemkool is ook weer een bloemkooltje op zich
– Daniël Lohues

This page was last updated on May 22, 2023